Sivas'tan Kısa Kısa

Suşehri'nde 'Evde Hasta ve Yaşlı Bakım' Projesi kabul edildi.

Suşehri Kaymakamı Ender Faruk Uzunoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına sundukları 'Evde Hasta ve Yaşlı Bakım' Projesinin kabul edildiğini belirtti.

Uzunoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından hazırlanarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına sunulan toplam 152 bin 720 lira bütçeli Evde Hasta ve Yaşlı Bakım Projesinin Bakanlıkça kabul edildiğini duyurdu.

Proje kapsamında bakım görevlileri tarafından hasta ve yaşlılara bu hizmetin haftada bir gün verileceğini aktaran Uzunoğlu, 12 ay sürecek projede yer alacak bakım görevlisinin ücretlerinin SYDV tarafından karşılanacağını bildirdi.

- Akıncılar'da ramazan yardımları

Akıncılar Kaymakamı Akın Karagöz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ramazan ayı kapsamında ilçe merkezi ve köylerde bulunan ihtiyaç sahibi 160 aileye yardım yapılacağını söyledi.

Gıda yardımlarının ailenin nüfus sayısına göre 'gıda kuponu' verilerek yapıldığını aktaran Karagöz, ayrıca Ramazan Bayram öncesi de ihtiyaç sahibi ailelere harçlık ödeneceğini kaydetti.

Ramazan ayını huzur içinde geçirdiklerini dile getiren Karagöz, 'İhtiyaç sahibi ailelerimizin de huzur içinde geçirmesi için devletimizin imkanlarını kullanıyoruz. Tüm İslam aleminin ramazan ayının hayırlı geçmesini temenni ediyorum.' dedi.

Karagöz, ilçede bulunan yaşlı ve yardıma muhtaç 40 aileye günlük iftar yemeği verildiğini de sözlerine ekledi.
Kaynak: AA