Sakarya'da FETÖ/PDY Davası

'Anayasayı ihlal' ve 'silahlı terör örgütü üyeliği' suçlamasıyla hakkında dava açılan, FETÖ'nün 'hava kuvvetleri imamı' Adil Öksüz'ün kayınvalidesi Hatice Yıldırım'ın kardeşi Naciye Alişan'ın yargılanmasına başladı Mahkeme heyeti, sanığı, sağlık sorunları nedeniyle adli kontrol ve yurt dışı yasağı şartıyla tahliye etti.

Sakarya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, örgütün 'hava kuvvetleri imamı' Adil Öksüz'ün kayınvalidesi Hatice Yıldırım'ın kardeşi Naciye Alişan, hakim karşısına çıktı.

Sakarya 4. Ağır Ceza Mahkemesinde yapılan ilk duruşmaya, tutuklu sanık Naciye Alişan, avukatı ve yakınları katıldı.

Kimlik tespitinin yapılması ve Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığınca düzenlenen iddianamenin özetinin okunmasının ardından söz verilen sanık Alişan, FETÖ'yle ilgisinin olmadığını savundu.

Sanık Alişan, kendisi hakkında ifade veren gizli tanığı tanımadığını belirterek, 'Tanık benim hakkımdaki iddiaları ispatlasın. Cezaevindeyken ablam Hatice Yıldırım ve Adil Öksüz'le ilgili konuşmuş, yorum yapmış olabilirim.' diye konuştu.

Gizli tanığın hakkındaki iddialarını ve diğer suçlamaları kabul etmediğini, sağlık sorunları olduğunu belirten sanık Alişan, tahliyesini ve beraatını talep etti.

Alişan'ın avukatı da müvekkilinin savunmasına katıldıklarını, suçlamaları kabul etmediklerini belirterek, sanığın tahliyesini ve beraatını istedi.

Duruşmada görüşü sorulan cumhuriyet savcısı, sanığın tutukluluk halinin devamına ve gizli tanığın dinlenmesine karar verilmesini talep etti.

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Alişan'ın sağlık sorunları nedeniyle adli kontrol ve yurt dışı yasağı şartıyla tahliyesine, dosyadaki gizli tanığın, sanık ve avukatının bulunmadığı ortamda heyetçe dinlenmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

- Süreç

FETÖ'nün 'hava kuvvetleri imamı' Adil Öksüz'ün kayınvalidesi Hatice Yıldırım'ın kardeşi Naciye Alişan, 8 Eylül 2016'da gözaltına alınmış, ertesi gün çıkarıldığı Sakarya Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince 'FETÖ silahlı terör örgütüne üye olma' suçlamasıyla tutuklanmıştı.

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan ve Sakarya 4. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, Alişan hakkında, 'anayasayı ihlal' suçundan ağırlaştırılmış müebbet, 'silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan ise 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istenmişti.
Kaynak: AA