Irak'taki Olaylar

Musul'un batısında aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 47 sivil hayatını kaybetti.

Irak'ın Musul kentinin batısında terör örgütü DEAŞ'ın 34 sivili öldürdüğü, uluslararası koalisyon güçlerinin hava saldırısı nedeniyle evleri çöken 13 kişinin de hayatını kaybettiği belirtildi.

Ninova Polis Teşkilatında Yüzbaşı Safuk Muhammed el-Cuhayşi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, DEAŞ militanlarının, kendi kontrolündeki bölgeden Irak güçlerinin bulunduğu bölgeye kaçmaya çalışan, aralarında yaşlı erkek, kadın ve çocukların da bulunduğu 34 kişiden oluşan 3 aileyi ateş açarak öldürdüğünü söyledi.

Cuhayşi, örgüt militanların, daha sonra etrafa korku yayarak diğer sivillerin kaçmalarını önlemek için öldürdükleri erkek ve kadınların cesetlerini caddeye bıraktıklarını, çocukların cesetlerini ise bilinmeyen bir yere götürdüklerini ifade etti.

Bunun yanında, Uluslararası koalisyon güçlerinin Musul'un batısındaki Zencili bölgesinde Irak Federal Polis güçlerine saldırı düzenlemeye çalışan bomba yüklü bir aracı hedef aldığını belirten Cuhayşi, düzenlenen saldırıda aracın imha edildiğini, intihar eylemcisinin etkisiz hale getirildiğini kaydetti.

Cuhayşi, saldırının etkisiyle evleri yıkılan aynı aileden 13 kişinin hayatını kaybettiğini aktardı.

Koalisyon güçlerinden saldırıya ilişkin resmi açıklama yapılmadı.

Musul'u DEAŞ'tan kurtarma operasyonu 17 Ekim 2016'da kentin doğu yakasında başlamıştı. Doğu yakasının tamamen geri alınmasından sonra 19 Şubat'ta batı yakasına yönelik başlatılan operasyon ise halen devam ediyor.

Kaynak: AA