Yaralı Karaca Tedavi Altına Alındı

Terme ilçesinde yol kenarında yaralı halde bulunan karaca, tedavi altına alındı.

Terme Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Terme Belediyesinde görevli temizlik işçileri yol kenarında yaralı bir karaca buldu. Karaca işçiler tarafından belediyenin temizlik şantiyesine getirilerek, Milli Parklar yetkililerine haber verildi.

Belediye Başkanı Şenol Kul da bulunan yaralı karacanın yanına gelerek incelemede bulundu. Kul, bölgede karaca popülasyonunun günden güne artığını ifade ederek, popülasyonu artan karacaların artık insanlarla daha fazla temas içinde olduğunu ve insanların karacaları korumak adına daha dikkatli olması gerektiğini söyledi.

Samsun Orman Müdürlüğüne bağlı Milli Parklar yetkilileri, yaralı karacayı belediye ekiplerinden teslim alarak, Terme ilçesinde bulunan Gölardı Yaban Hayatı Koruma Sahası'na götürdü. Bir aracın çarptığı tahmin edilen karacanın tedavisine başlandı.

Gölardı Yaban Hayatı Koruma Sahası'ndaki görevliler yavrulama dönemi olan karacalarla ilgili çiftçilerin daha dikkatli olması gerektiğini söyledi. Fındık tarlalarında yavru halde bulunan karacaların bulundukları yerde bırakılması gerektiğini ifade eden görevliler, yavru karacaların anne sütü dışında bakımın çok zor olduğunu, vatandaşlar tarafından bulunan ve tesise getirilen karaca yavrularının büyük çoğunluğunun anne sütü alamadığı için öldüğünü ifade ettiler.

Kaynak: AA