Geleceğin Çocukları İçin Buluşuyorlar

Bu sene ikincisi düzenlenecek ’Okul Öncesi Eğitim Zirvesi’ 6 Mayıs’ta konusunda uzman konuşmacılar öğretmen ve öğretmen adaylarından oluşan yaklaşık bin katılımcı ile yapılacak.

Geleceğin Çocukları İçin Buluşuyorlar


Gelecek Eğitimde Derneği tarafından düzenlenecek olan ’II. Okul Öncesi Eğitim Zirvesi’ 6 Mayıs 2017 Cumartesi günü Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda yapılacak. Bahçeşehir Koleji’nin ana sponsorluğunda ’Geleceğe Hazır çocuklar’ temasıyla yapılacak olan zirvede konusunda uzman konuşmacılar öğretmen ve öğretmen adaylarından oluşan yaklaşık bin katılımcı ile buluşacak. Zirveye bu yıl MEB Temel Eğitim Genel Müdürü Dr. Cem Gençoğlu, Doğan Cüceloğlu, Prof.Dr. Artin Göncü, Prof. Dr. Belma Tuğrul, Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, Prof. Dr. Sinan Canan, eğitimci Kayhan Karlı, eğitimci Raife Cebeci, Yrd. Doç. Dr. Özgül Polat, Dr. Yasemin Allsop, dil bilimci ve masal anlatıcısı Ayşegül Dede, yazar Hayati İnanç, Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Özlem Dağ, Dr. Tülay Kılıç, Hale Güneş ve 2015’de yılın öğretmeni seçilen Nurten Akkuş konuşmacı olarak katılacaklar. Zirvenin moderatörlüğünü ise medyanın güçlü isimlerinden gazeteci ve televizyoncu Aynur Ayaz yapacak.

Aydoğan: “Eğitimin ilk basamağı olan okul öncesine ilişkin farkındalık oluşturmak istiyoruz."

Zirvenin Türkiye’nin eğitim dinamiklerini harekete geçireceğini söyleyen Gelecek Eğitimde Derneği Başkanı Erdinç Aydoğan, “Geçtiğimiz yıl düzenlediğimiz zirve Türkiye genelinde çok olumlu etkiler bıraktı. Zirveye katılan öğretmenlerimizden çok önemli geri dönüşler aldık. Aldığımız geri dönüşlerin gücüyle zirvenin ikincisini düzenliyoruz. İnanıyorum ki bu yıl da gerek konuşmacılarımızla gerekse katılımcılarımızla eğitim alanında Türkiye’de değerli bir iz bırakacağız" dedi.



Bu yıl zirvenin temasını ’Geleceğe Hazır Çocuklar’ olarak belirlediklerinin altını çizen Aydoğan, “Bugün okul öncesi eğitime başlayan çocuk 20-25 yıl sonra çalışma hayatının içinde yer alacaklar. Belki onları 2040’lı yıllarda ne beklediğini bilmiyoruz ama hazırlıklarını yapmaları için uygun eğitimin okul öncesinden başlaması gerektiğini düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Zirvede yedi dalda Geleceğin Eğitimcileri Ödülleri’nin verileceğinin de altını çizen Aydoğan, “Burada kesinlikle en iyinin seçileceği bir yarışmadan bahsetmiyoruz. Başarılı ya da başarısız uygulama diye ayırım da yapmıyoruz. Amacımız örnek uygulamaları ve başarılı çalışmaları tüm eğitimcilerle paylaşmak ve uygulanabilir hale getirmek. Böylece hem başarılı çalışmaların sayısının artmasını hem de eğitimcilerimizi motive etmeyi hedefliyoruz" dedi.



Program hakkında bilgi almak isteyenler okuloncesiegitimzirvesi.com sitesinden bilgi alabilirler.
Kaynak: İHA