Kırıkhanlı Öğrenciye ABD'den Ödül

Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde yaşayan 8 yaşındaki öğrenci, ABD'de bir vakıf tarafından düzenlenen yarışmada resim dalında yaşıtları arasında birinci oldu.

Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde yaşayan 8 yaşındaki 3. sınıf öğrencisi Alara Dodurka, ABD'de bir vakıf tarafından düzenlenen yarışmada resim dalında yaşıtları arasında birinci oldu.

ABD'de faaliyet gösteren uluslararası bir vakıf tarafından düzenlenen barış eğitim ödülleri yarışmasına resim dalında katılan Dodurka yaşıtları arasında birinci seçildi.

Hayvanlarla barış temalı resmi öğretmen olan annesi tarafından postayla ABD'ye gönderilerek yarışmaya katılan Dodurka, yaşıtları arasında birinci olmanın mutluluğunu yaşadı.

Alara Dodurka, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hayvanları çok sevdiğini ve onların dünyalarını yansıtmak istediğini söyledi.

'Annem benim resimde yetenekli olduğumu düşünerek bu yarışmaya katılmamı sağladı.' diyen Dodurka, şöyle konuştu:

'Çizdiğim bu resimde hayvanların en çok da kedilerin ne kadar sevimli olduğunu, onları kucaklamanın ve sevmenin çok güzel olduğunu anlattım. Onlar bize hep huzur ve barış veriyor. Büyük insanlar da onları korumalı sevmeli ve barış olmalı. Hayvanlar ve insanlar beraber barış içinde yaşamalı.'
Kaynak: AA