Yetkililer, Arjin'in Çığlığını Duydu
Akciğer yetmezliği ile kistik fibrozis hastalığı olan 2 yaşındaki Arjin Nehir Özbey’ı, Şırnak Valiliği Soysal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Müdürü Hasan Güngen ile Şırnak Devlet Hastanesi Başhekimi Esra Şahin evinde ziyaret etti.

SYDV Müdürü Hasan Güngen, “2 yaşındaki Arjin Nehir Özbey’a geçmiş olsun. Maddi durumları iyi olmadığı için bizde imkanlarımız dahilinde aileye yardımcı olacağız. Gıda ve nakdi yardımda bulunacağız. Bundan sonrada bir sorun ve sıkıntıları olduğu durumunda bize başvurmalarını bekliyoruz” diye konuştu.
Şırnak Devlet Hastanesi Başhekimi Esra Şahin ise, “2 yaşındaki Arjin Nehir Özbey çok özel bir çocuktur. Şırnak’ta Kistik Fibrozis hastalığı olan tek vakamızdır. Biz elimizden gelen bütün imkanları seferber edeceğiz Arjin için. Ama öncelikle bu rutubetli evden çıkması ve daha rahat bir eve yerleşmesi lazım. Çünkü Akciğer yetmezliği ile Kistik Fibrozis hastalığı olan insanların rutubetli ortamlarda olamamaları gerekli. Hastanemizin çocuk doktoru Şeyhmus Tekin’in takip ettiği bir hastamızdır. Doktorumuz da Arjin Nehir’i evinde yaşadığı ortamı gördü. Bundan sonrada hep yakından takipçisi olacaklardır. Arjin Nehir Özbey’a tekrar geçmiş olsun” ifadelerinde bulundu.
