Turgutlu'dan Kısa Kısa

Turgutlu ilçesinde ortaokul öğrencileri, 900 kilo atık pil toplayarak gezi ödülü kazandı.

Turgutlu Belediyesi ve Türkiye Atık Pil İhracatçılar Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen ''Atık Pil Toplama'' yarışmasında il birincisi olan Turgutlu İhsan Erturgut Ortaokulu öğrencileri, Salihli Sart Harabeleri ve Kurşunlu kaplıcaları gezisi ile ödüllendirildi.

İhsan Erturgut Ortaokul Müdürü Ali Ermemiş, 40 öğrenci ile 900 kilogram atık pil topladıklarını belirterek, Manisa il birincisi olduklarını ve Salihli gezisi ile ödüllendirildiklerini söyledi.

Ermemiş, başarıda emeği olan öğrencileri, öğretmenleri ve destek sağlayan belediye yetkililerine teşekkür etti.

- Turgutlu'da Halk Eğitim Merkezi sergisi açıldı

Turgutlu Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan sergide, kursiyerlerin eserleri sergilendi.

15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Meydanı'nda düzenlenen sergiye, Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan, Belediye Başkanı Turgay Şirin, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hayrettin Uslu, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Muhammet Evren ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda konuşan Turgutlu Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hayrettin Uslu, 145 branşta 965 adet kurs açtıklarını ve bu sayıyı yıl sonuna kadar bin 500'e çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Öğrencilerin halk oyunları gösterisinin ardından açılışı yapılan sergide protokol üyeleri, kursiyerlerin eserlerini inceledi.

Kaynak: AA