Fransız Eğitim Ataşesi OMÜ'de
Fransız Eğitim Ataşesi Jean-Michel Berthe, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesini(OMÜ) ziyaret ederek görüşmelerde bulundu.

Ardından Rektörlüğe geçen heyet, Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vedat Ceyhan’ı da ziyaret ederek kendileriyle uluslararası geçerliliği olan Delf-Dalf Diplomaları, dijital kütüphanenin ulaşılabilirliği, Fransa’ya öğretim elemanı gönderilmesi, derslerde kullanılan kitapların ve ders araçlarının zenginleştirilmesi, ortak atölye çalışmalarının düzenlenmesi, ortak projenin çalışmalarının geliştirilmesi ve ortak kültürel etkinlikler gibi konuları içeren protokolün imzalanması için fikir alışverişinde bulundu. Görüşmede ayrıca kurumsal deneyimler de paylaşıldı. Son derece olumlu ve güzel bir ortamda gerçekleşen ziyarette, taraflar memnuniyetini dile getirdi.
Eğitim Ataşesi Jean-Michel Berthe, Merkez Müdürü Hülya Öz ve beraberindeki Doç. Dr. Nalan Kızıltan ile öğretim elemanları daha sonra OMÜ Vakfı Koleji Müdürü Mustafa Kurt ve Müdür Yardımcısı Halit Cüre’yi ziyaret etti.
