Finlandiyalılar Afyonkarahisar'ı Tanıtacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Helsinki Kültür ve Tanıtma Müşavirliği arasında varılan işbirliğiyle Afyonkarahisar'a gelen Finlandiyalı sosyal medya fenomeni bloggerler, Afyonkarahisar'ı bloglarında tanıtacak.

Sosyal medyada dünya çapında çok sayıda takipçisi olan Finlandiyalı 5 blogger (sosyal medya ünlüsü) Afyonkarahisar'a geldi.

Afyonkarahisar Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Mehmet Tanır ile Afyonkarahisar Belediyesi Mevlevihane Müzesi Müdürü Hasan Özpunar ve Tiia Koivusalo, Tanja Susanna Forslom, Sharon Rubanovitsch, Erja Ariela Sakkinen adlı bloggerler, Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım'ı makamında ziyaret etti.

Yıldırım, Finlandiya'nın kültür, sağlık ve termal turizm alanları özelinde Afyonkarahisar'a ilgi gösterebileceklerinin değerlendirilmesi üzerine Finlandiyalı bloggerların termal turizmin merkezi olan Afyonkarahisar'a davet edildiğini belirtti.

20-25 Mayıs tarihleri arasında bir gezi tertip edildiğini belirten Vali Yıldırım, gezi programı kapsamında konukların Termal otelleri, Kentsel Sit'i, Frig Vadisi, Kocatepe ve Akdağ gibi kültürel, doğal ve turistik yerlerin gezdirileceğini ifade eden Yıldırım, şunları kaydetti:

'Daha çok kişiye ulaşarak ilimizi tanıtımına katkıda bulunmak amacıyla yapılan çalışmalar kapsamında Finlandiyalı bloggerleri ilimizde ağırlamaktan mutluyuz. Dünya üzerinde en çok takip edilen sosyal medya fenomenleri, ilimizin doğal, tarihi ve turistik yerlerini gezecek. Daha sonra bunları sosyal medya aracılığı ile paylaşacak.

Bloggerların video ve yazı yolu ile takipçilerine Afyonkarahisar’ın tanıtımını yapacak olması bizim açımızdan sevindiricidir. Misafirlerin yaklaşık bir hafta boyunca Afyonkarahisar’ı gezmesi ve burada gördüklerini takipçileri ile paylaşması ilimizdeki tarihi, turistik ve doğal güzelliklerini ön plana çıkaracak olması ilimize sayısız katkı sağlayacağını düşünüyorum.'

Kaynak: AA