Gürcistan'da Çok Uluslu Tatbikat

Türkiye'nin de aralarında olduğu bazı ülkelerin katılacağı duyurulan 'Noble Partner 2017' askeri tatbikatının başlama tarihi belirlendi.

Gürcistan'da 30 Temmuz'da başlayacak çok uluslu 'Noble Partner 2017' adlı ortak askeri tatbikata Türkiye'nin de katılacağı bildirildi.

Gürcistan Savunma Bakanlığı yetkilileri, başkent Tiflis'te bir otelde yapılan konferansta tatbikatın başlama tarihinin 30 Temmuz olarak belirlendiğini duyurdu.

Yetkililer, 'Noble Partner 2017'nin asıl amacının, Gürcistan ordusunun NATO'ya uygun bir şekilde eğitilmesi olduğunu belirtti.

Ayrıca yetkililer, tatbikatla Gürcü askerlerin NATO'ya üye ülkelerin askerleriyle eğitim almasının da amaçlandığını ifade etti.

Tatbikata Gürcistan'ın yanı sıra aralarında Türkiye, İngiltere, Almanya ve ABD'nin de olduğu yaklaşık 10 ülkenin katılması bekleniyor.

Gürcistan'da geçen yıl yapılan 'Noble Partner 2016' ortak tatbikatı 11 Mayıs'ta Tiflis yakınındaki Vaziani Askeri Üssü'nde başlamıştı. ABD'den 650, İngiltere'den 150, Gürcistan'dan 500 askerin katıldığı tatbikatta Gürcistan Hava Kuvvetlerine ait savaş uçakları, UH 1H İrokez helikopterler, tanklar, ABD donanmasına ait M-12 Abrams tankları ve Bradley zırhlı araçlar kullanılmıştı.
Kaynak: AA