Antalya'da Mayıs Ayında Karla Mücadele
Antalya’nın Gündoğmuş ilçesi Söbüçimen Yaylası’nda yer yer 5 metreyi bulan karla mücadele devam ediyor. Karlı yolların, Yörüklerin göç zamanından önce ulaşıma açılabilmesi için çalışmalar sürüyor.

"Gidemediğin yer senin değildir"
Antalya Büyükşehir Belediyesi İlçeler Koordinatörü İsa Akdemir, Gündoğmuş İlçe Başkanı Ali Arslan ve İlçe Koordinatörü Ali Gülen de çalışmaları yerinde inceledi.
Çalışmalarla ilgili bilgi veren İsa Akdemir, "3 bin kilometre yayla yolumuz var. Bugüne kadar böyle sert bir kış olmamış. Biz geçtiğimiz yıl da yaylalarda karla mücadele ettik ama bu kadar kar yoktu. Bu yıl karla mücadelede çok başarılı olduk. Ulaşamadığımız yer kalmadı. Dağın başında bir tek vatandaşımız olsa bile biz o vatandaşımıza hizmet yapılmasından yanayız. ‘Gidemediğin yer senin değildir’, bu mantıkla bakıyoruz. Önümüzdeki günlerde göç başlayacak. Vatandaşlarımız rahatlıkla yurduna gelebilsin diye bu bölgenin yolunu açacağız" dedi.
"Böyle kar görmedim"
Büyükşehir Belediyesi Gündoğmuş Koordinatörü Ali "ülen, “Mayıs ayında Alanya, Manavgat, Gündoğmuş yayla yolları halen karla kaplı. Ben çocukluğumdan beri bu yollardan gelip geçerim. Bu yıl olduğu kadar bir kar görmedim. 4-5 metrelik bir kar var. Büyükşehir Belediyemize, zor şartlarda çalışan personele teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
