Yemen'deki Olaylar

Yemen Vakıflar ve İrşad Bakanı Atıyye: 'Husiler ve Salih yanlılarının denetimi altındaki bölgeler ile Sana'dan 1 Ocak'tan bu yana alınan pasaportlar, önümüzdeki dönem hac ziyaretleri için geçerli olmayacak'.

Yemen hükümeti, Husiler ile devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlılarının denetimi altındaki bölgelerden bu yıl içinde alınan pasaportların, hac ziyareti için geçerli olmadığını bildirdi.

Yemen Vakıflar ve İrşad Bakanı Ahmed Atıyye, resmi haber ajansı SABA'ya yaptığı açıklamada, 'Husiler ve Salih yanlılarının denetimi altındaki bölgeler ile Sana'dan 1 Ocak'tan bu yana alınan pasaportlar, önümüzdeki dönem hac ziyaretleri için geçerli olmayacak.' ifadesini kullandı.

Atıyye, duruma ilişkin Göç ve Pasaport Kurumu ve Suudi Arabistan'daki ilgili kurumlarla görüşüldüğünü belirtti.

Söz konusu pasaportların, Göç ve Pasaport Kurumundaki verilerde yer almaması nedeniyle geçerli sayılmadığını aktaran Atıyye, belirtilen tarihten itibaren bazı bölgelerde çıkartılan pasaportların kurumla bağlantısı bulunmadığını, darbecilerin bu tarihten itibaren kurumla bağlantıyı kestiğini kaydetti.

Atıyye, meşru yönetimin geri aldığı bölgeler ile 1 Ocak'tan önce çıkarılan pasaportların geçerli olduğunu dile getirdi.

Körfez ülkelerinin çoğu ve ABD başta olmak üzere bazı ülkelerin, pasaportlarını, Husilerin denetimi altındaki bölgelerden alan Yemenlilerin ülkeye girişlerine yıl başından bu yana izin vermediği belirtiliyor.

Yemen'in meşru hükümetinin ise geçen yılın ortasından itibaren geçici başkent ilan edilen Aden ile denetimi altındaki bazı illerde Göç ve Pasaport Kurumunu etkinleştirmeye çalıştığı aktarılıyor.
Kaynak: AA