Osmaniye'de Taş Ocağı Kapatıldı

Merkeze bağlı Bahçe köyünde işletilen taş ocağının iş yeri ve çalışma ruhsatı, Vali Kerem Al tarafından iptal edildi.

Osmaniye merkeze bağlı Bahçe köyünde işletilen taş ocağının iş yeri ve çalışma ruhsatı, Vali Kerem Al tarafından iptal edildi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, köylülerce sık sık protesto edilen taş ocağına giden Vali Al, işletmede incelemelerde bulundu. İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Metin Düz ile incelemelerin ardından Bahçe köyüne giden Vali Al, burada köylülerle bir araya gelerek sorunlarını dinledi.

Al, burada yaptığı açıklamada, taş ocağınının artık herhangi bir faaliyetinin olmayacağını belirterek, 'Taş ocağının ruhsatı önceki gün itibariyle sona erdi. Ancak şirket sahiplerinin bir başka başvurusu var. Bu başvuru için Çevre ve Şehircilik Bakanlığının ÇED raporu gerekiyor. Bundan sonra Bahçe köyü sakinleri olarak size düşen, bu işin takipçisi olmak, hakkınızı kanun yolu ile aramaktır.' ifadelerini kullandı.

Köy sakinlerinin, yaşanan protesto gösterileri sırasında jandarma ile karşı karşıya gelmelerinin kabul edilemez olduğunu da vurgulayan Al, protesto gösterilerinde bazı istenmeyen olaylar yaşandığını anımsattı.

Al, şunları kaydetti:

'Devlet bir şirkete çalışma izni verdiği zaman, güvenlik güçleri o şirketin çalışma hakkını garanti altına alır. Bu bakımdan görevini yapan güvenlik güçlerimizi durumdan sorumlu tutmaya hakkınız yok. Onlar sadece görevlerini yapıyor. Tepki gösterebilirsiniz ama tepkinizi kaba kuvvetle değil hukuk yoluyla göstermelisiniz. Bu tavır Osmaniye’ye yakışmıyor. Bu nedenle bundan sonra hakkınızı kanun yoluyla aramalısınız. Bu tür olayların bir daha yaşanmamasını temenni ediyorum.'
Kaynak: AA