Macron, Tusk'la AB Reformunu Görüştü

Fransa Cumhurbaşkanı Macron: 'Fransa AB'nin yeni ve iddialı bir politika izlemesini sağlayacak'.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Avrupa Birliği'nin (AB) gözden geçirilmesi için AB Konseyi Başkanı Donald Tusk'la bir an önce çalışmalara başlayacaklarını bildirdi.

Macron, Tusk'la Elysee Sarayı'nda yaptığı görüşmenin öncesinde, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

AB'nin gözden geçirilmesi gerektiğine inandığını ifade eden Macron, Tusk ile bu konuda bir an önce çalışmalara başlayacaklarını vurguladı.

'Fransa AB'nin yeni ve iddialı bir politika izlemesini sağlayacak.' diyen Macron, Tusk'ın ve onun önderliğinin bu değişimi ileriye taşıyacağına inandığını da söyledi.

Tusk ise Avrupa'nın Macron'un enerjisi, hayal gücü ve cesaretine ihtiyaç duyduğunu belirterek, 'Ben Avrupa derken kurumlardan bahsetmiyorum, sizin zaferinizi bir umut işareti olarak gören milyonlarca Avrupalıdan bahsediyorum.' diye konuştu.

Tusk, Macron'un zaferinin ardından onu ilk tebrik eden Avrupalı politikacılardan olmuştu.

Macron, cumhurbaşkanı seçimi sırasında AB yanlısı bir kampanya yürütmüş ancak AB'nin reformdan geçirileceği sözünü vermişti.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, göreve gelmesinin hemen ardından ilk yurt dışı ziyaretini Almanya'ya yapmış, Almanya Şansölyesi Angela Merkel ile gerçekleştirdikleri görüşmenin ardından ikili, AB kurucu anlaşmalarının bile değiştirilebileceğini söylemişti.

Macron, AB'de Avro bölgesinin güçlendirilmesinin yanı sıra sınır güvenliği ve göçmen politikası konusunda pek çok değişiklik istiyor.
Kaynak: AA