Kastamonulu Öğrenciler Almanya'da
Avrupa Birliği Erasmus Programı çerçevesinde Kastamonu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ( Taşmektep) Elektrik Elektronik Teknolojisi ile Bilişim Teknolojisi Alanlarından oluşan öğretmen ve öğrenci grupları, Almanya’nın Ludwigshafen şehrine geldiler.

Amaç mesleki deneyimleri arttırmak
Amaçlarının öğretmen ve öğrencilerinin mesleki deneyimlerini arttırmak olduğunu belirten Özin, bunun içinde Mannheim ve Frankfurt’a yakın olan Ludwigshafen’i tercih ettiklerini kaydetti.
Almanya’nın mesleki eğitimde başarılı olmasının da paydaş seçiminde önemli olduğunu vurgulayan Okul Müdürü, ayrıca Sivil Toplum Kuruluşları ve diğer kurumların mesleki eğitime katkılarının da bu proje sayesinde inceleneceğini dikkat çekti. Toplamda 10 öğrenci ve 6 Öğretmen ile bu projenin gerçekleştirileceğini hatırlatan Okul Müdürü Orhan Özin, ülkelerin farklı bireyler arasında karşılıklı mesleki ,sosyal ve kültürel bilgi paylaşımlarında bulunulacağını, bu sayede kültürel etkileşimin sağlanacağını sözlerine ekledi. Özin, kendilerine projenin gerçekleştirilmesinde ev sahipliği yapan Projenin Almanya ortağı İuventas Model Proje Koordinatörü Tekin Kaya’nın yanı sıra ilgi ve alaka gösterecek Almanya’daki tüm sivil ve resmi kurum sorumlularına teşekkürlerini bildirdi.
