İKB 2017 Yılı Ödülleri Sahiplerini Buldu

İslam Kalkınma Bankası (İKB) tarafından her yıl verilen 'Bilim ve Teknoloji' ile 'Kadınların Kalkınmaya Katkısı' ödülleri sahiplerini buldu.

İKB'nin 42'nci Guvernörler Kurulu Toplantısı ile eş zamanlı olarak Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde düzenlenen ödül törenine, Türkiye'den Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, üye ülkelerin yetkilileri ve temsilcilerin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Törende, İKB üyesi ülkelerdeki bilimsel ve teknolojik araştırmalara katkı sağlamak amacıyla verilen 'Bilim ve Teknoloji Ödülü'ne Endonezya'dan Prof. Muhammed Enis, Malezya'dan Zeyneddin Abdulmennan ve Sudan'dan Haysar Hadi Babekr Said layık görüldü.

Ülkelerindeki kalkınmaya destek ile kanserin önlenmesi ve kontrol edilmesi noktasında kadınların rolü konusunda 'Kadınların Kalkınmaya Katkısı' ödülünü Cezayir'den Hamide Kettab ve Filistin'den Dr. Nefuz Meslemani kazandı.

Ödüller, İKB Başkanı Bender Haccar ve Suudi Arabistan Maliye Bakanı Muhammed bin Abdullah El-Cedan tarafından sahiplerine takdim edildi.

Ödül sahiplerine, plaketin yanı sıra 100 bin dolar para ödülü veriliyor.

Kaynak: AA