'İki El Bir Fırça' Sergisi Açıldı

Türk ve Suriyeli 80 çocuğun beraber çizdiği resimler ve yaptığı sanatsal çalışmalar, Taksim Metro Sergi Alanı'nda ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Türk ve Suriyeli 7-12 yaş arası 80 çocuğun birlikte çizdiği resimler ve yaptığı sanatsal çalışmaların yer aldığı sergi açıldı.

Türkiye'deki Suriyeli sığınmacıların çocuklarının içinde yaşadıkları topluma uyum sağlamaları amacıyla bazı kuruluşların destek verdiği ve gönüllü üniversite öğrencilerinin eğitmenlik yaptığı 'İki El Bir Fırça' projesi kapsamında, Türk ve sığınmacı çocukların yaptığı sanatsal çalışmalar, Taksim Metrosu Sergi Alanı'nda, sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Bezmialem Vakıf Üniversitesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıtası ve Kültür A.Ş'nin destek verdiği resim sergisine getirilen çocuklar, kendi fırçalarının ürünü tabloları sergilenirken görmenin mutluluğunu yaşadı. Yaşadıkları sevinci, aileleri, öğretmenleri ve arkadaşlarıyla paylaşan çocuklar, burada oyunlar oynayıp eğitim sırasında yaşadıklarını anlattı.

Proje Koordinatörü Gülay Kaplan, yaptığı açıklamada, 2014 yılında hayata geçirilen proje kapsamında dördüncü sergilerini düzenlediklerini söyledi.

Başlangıcını 86 çocukla yaptıkları proje çerçevesinde 400'ü aşkın sığınmacı çocuğa ulaştıklarını dile getiren Kaplan, 'Bir Türkiyeli ve bir Suriyeli çocuk aynı anda aynı resmi yapıyorlar. Bu birçok etkinlikle beraber oluyor. Bu etkinlik de güven üzerine ve psikologların gözetiminde oluyor. Oyunların ve etkinliklerin sonunda bu gördüğümüz tuvalleri yapıyorlar.' dedi.

Kaplan, çocukların etkinliklerde çok güzel arkadaşlıklar kurduklarını dile getirerek, sergilenen resimlerden elde edilen gelirin yine çocuklar yararına kullanıldığını ifade etti.

Sergi, 22 Mayıs'a kadar görülebilecek.
Kaynak: AA