2. Gaziantep Kitap Fuarı'nın Ardından

Gaziantep Büyükşehir Belediyesince 2. Gaziantep Kitap Fuarı'na ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, TÜYAP Anadolu Fuarları A.Ş'nin Türkiye Yayıncılar Birliği, Gaziantep Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Üniversitesi, Ticaret Odası, Sanayi Odası ve Ticaret Borsasının desteğiyle düzenlediği Gaziantep 2. Kitap Fuarı sona erdi.

Gaziantep Üniversitesi Mavera Kongre ve Sanat Merkezi'nde 85 yayınevinin katılımıyla gerçekleştirilen fuar, 5 gün boyunca 40 kültür etkinliği ve onlarca imza gününe ev sahipliği yaptı.

Okurların yoğun ilgi gösterdiği fuar, kapılarını açtığı 9 Mayıs'tan kapandığı 14 Mayıs'a kadar 98 bin 500 ziyaretçi ağırladı.

Birbirinden farklı etkinliklerin gerçekleştirildiği fuarda, Ahmet Şimşirgil, Tarık Tufan, Ayşe Kulin, Canan Tan, Erdal Demirkıran, Sibel Eraslan, Nejla Arslankurt, Hanefi Avcı ve Tahir Tekin Öztan, söyleşi ve imza günüyle okurlarıyla buluştu.

Kurduğu stantta yürüttüğü kültürel çalışmaları anlatan Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep yazarları ve şairleri standıyla mahalli yazar ve şairlerin okurlarla buluşmasını sağladı.

Fuarda, gastronomi alanında UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı'nda bulunan Gaziantep'in yemek kültürünü anlatmak üzere de etkinlik yapıldı.

Kaynak: AA