Trabzonlu Anneler Kahvaltıda Buluştu

Manisa Trabzonlular Derneği, Anneler Günü dolayısıyla Manisa'da yaşayan Trabzonlu anneleri kahvaltıda bi̇r araya geti̇rdi̇.

Manisa Yörük Türkmenler Derneği çadırında verilen kahvaltıya, Manisa ve ilçelerinde yaşayan Trabzonlu anneler çocuklarıyla katıldı.

Dernek Başkanı Doç Dr. Mustafa Kazaz, yaptığı açıklamada, her yıl geleneksel olarak Anneler Günü dolayısıyla etkinlik düzenlediklerini söyledi.

Annelerin toplum kültürü, gelenek ve göreneklerin gelecek nesillere aktarılmasında çok önemli rolleri olduğunu ifade eden Kazaz, şöyle konuştu:

'Dün Anneler Günü nedeniyle Muğla'ya seyahat ederken meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden annelerimize, Allah'tan rahmet diliyorum. Türkiye'mizin de başı sağolsun. Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz Geleneksel Anneler Günü Kutlamasına katılan ve katılamayan tüm annelerimizin gününü kutluyoruz. İnşallah yetiştireceğimiz çocuklarda, bu duygular içerisinde annelik görevini en güzel şekilde yerine getirirler. Anne kutsal bir değerdir ve bu değeri iyi bilmemiz gerekiyor.'

Ardından kahvaltıya katılan annelere gül dağıtıldı.

Kaynak: AA