Mersin'de Engelliler Asker Oldu

İçel'de engelli gençler, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığında 'Engelliler Haftası' nedeniyle düzenlenen temsili törende 1 günlüğüne asker oldu.

İçel Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, engelli gençler için komutanlıkta 'Temsili Askerlik Yemin ve Terhis Töreni' düzenlendi.

Törende engelliler 1 günlüğüne asker olup, üniforma giymenin mutluluğunu yaşarken, aileleri de onların sevinçlerine ortak oldu.

Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Kadir Yıldız, törende yaptığı konuşmada, Türk Milletinin vatan sevgisinin bir göstergesi olan temsili askerlik uygulamasının dünyada ilk ve tek olduğuna vurgu yaparak, 'Temsili askerlik uygulaması kapsamında engelli vatandaşlarımızın ve ailelerinin 1 gün süresince askeri ortamı yaşama ve bu hazzı tatmalarına imkan sağlamaya çalıştık. Aramıza katılan silah arkadaşlarımızın ve ailelerinin duygu ve düşüncelerini paylaşmak bizlere manevi bir güç vermiştir. Türk Silahlı Kuvvetlerine katılan silah arkadaşlarımızın bugün burada edecekleri yemin, ömürleri boyunca haklı gururları olacaktır.' dedi.

Yıldız, engelli erlere hitaben de şunları söyledi:

'Sizlerin sevgisinde, düşüncelerinde ve başarılarında engel yoktur. Tüm engelli vatandaşlarımıza, ailelerine ve katılımcılara teşekkür ediyorum.'

Konuşmaların ardından düzenlenen yemin töreninde denizci er olan 26 engelli vatandaş, terhis belgelerini Vali Özdemir Çakacak'ın elinden aldı.

Duygu dolu anlara sahne olan törende kürsüye çıkan engelli Ramazan Barış, vatani görevi yapmanın onurunu bir günlüğüne dahi olsa en üst seviyede yaşadığını belirterek, 'Artık bizim de anlatabilecek askerlik anılarımız oldu.' dedi.

Törenin ardından Vali Çakacak ve Yıldız, engelli askerler ve aileleriyle toplu hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: AA