Yüksekova'dan Kısa Kısa

Yüksekova ilçesinde, Selahaddin Eyyubi Kültür Merkezince düzenlenen gitar, bağlama, yağlı boya ve fotoğrafçılık kurslarını bitiren kursiyerlere sertifikaları verildi.

Merkezin konferans salonundaki sertifika töreninde konuşan Yüksekova Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, gelinen noktada eğitimin sadece ilkokul, lise ve üniversiteyle bitmediğini söyleyerek, yediden yetmişe herkese bir şeyler kazandırmak için uğraştıklarını aktardı.

Gelişen ve değişen dünyada insanları bilgi, birikim, yetenek ve onları öne çıkaracak çalışmaları her zaman yaptıklarını dile getiren Kaşıkçı, şöyle konuştu:

'Kepçe operatörlüğünden, ticari ve tarımsal alanlardaki faaliyetlere, her alanda sanatsal ve kültürel alanda, kurs ve eğitim vermeye hazırız. Yeter ki insanlarımızda ilgi olsun, talep olsun. Bu uğurda emek sarf eden herkese teşekkür ederim.'

Selahaddin Eyyubi Kültür Merkezi Müdürü Ferzende Göç ise, fotoğrafçılık kursundan 37, yağlı boya kursundan 17, bağlama kursundan 21 ve gitar kursundan 11 olmak üzere 86 kişinin sertifika almaya hak kazandığını söyledi.

Konuşmaların ardından çalışma yapan kursiyerlerin yer adlığı slayt gösterisi ve müzik dinletisi sunuldu.

Kursları başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildikten sonra kursta yapılan resimlerden oluşturulan sergi gezildi.

Törene, sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri, kurum amirleri ile kursiyerler katıldı.

- Yüksekova'da 'Tarım ve İnsan' fotoğraf sergisi

Yüksekova ilçesinde, 'Tarım ve İnsan' temalı fotoğraf sergisi açıldı.

Selahaddin Eyyubi Kültür Merkezi giriş katında açılışı gerçekleştirilen sergiyi gezen katılımcılara fotoğraflar hakkında bilgi verildi.

Yüksekova Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı burada yaptığı açıklamada, tarım ve gıdanın insan için önemine vurgu yaptı.

Ülkede tarımın önemli bir yeri olduğunu aktaran Kaymakam Kaşıkçı, 'Tarım insanlığın geleceğidir. Bu ülke üreterek büyüyecek. Ne kadar üretirse o kadar insanı refahta ve huzurda demektir. Onun için bugün 'Tarım ve İnsan' sergimiz ayrı bir anlam ifade ediyor. Bu program dolayısıyla emeği geçen herkese teşekkür ederim.' diye konuştu.

Açılışa, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Vahap Şimşek, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA