Nevşehir'den Kısa Kısa

Nevşehir'de polis kumar oynatıldığı gerekçesiyle bir ikamette yaptığı aramada kumar oynamakta kullanılan çeşitli malzemeler ele geçirdi.

Edinilen bilgiye göre, Nevşehir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri, ikamet olarak kullanılan bir dairede kumar oynandığı yönünde ihbar değerlendirerek Cumhuriyet Savcılığının kararına istinaden ikamette arama yaptı.

Kumar oynatıldığı tespit edilen ikametteki aramada, 730 lira para, kumar oynamakta kullanılan oyun malzemeleri ile 4 boş senet ele geçirildi.

Kumar oynadıkları tespit edilen şahıslara 5326 sayılı Kabahatler kanununun 34. maddesi gereğince 'Kumar oynamak' fiilinden kişi başına 227 lira para cezası uygulanırken, iki kişiye de 'Kumar oynanması için yer ve imkan sağlamak' suçundan haklarında adli işlem yapıldığı bildirildi.

- Ürgüp Belediye Başkanı Yıldız'a ziyaret

Eskişehir Seyitgazi Belediye Başkanı Hasan Kalın ve İnönü Belediye Başkanı Kadir Bozkurt, Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız'ı ziyaret etti.

İlçede uygulanan çalışmalarla ilgili bilgi alışverişinde bulunulan görüşmede, Yıldız konuklarına Kapadokya bölgesinin tarihi ve turistik merkezleri ile ilgili bilgi aktardı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Yıldız, 'Bu tür ziyaretlerde belediye başkanı arkadaşlarımızla fikir alışverişinde bulunmanın faydalarını gözlemliyoruz. Görev yaptığımız kentlerin daha iyi konuma ulaşabilmeleri için ortaya konulan görüşler yeri geldikçe halkımız için meyvesini veriyor.' diye konuştu.

- Üniversite öğrencileri çocuklarla buluştu

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEÜ) Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği 3. sınıf öğrencileri, 'Miniklerimizin elinden üniversiteli gençler tutuyor' projesi kapsamında etkinlik gerçekleştirdi.

Etkinlik kapsamında, 100. Yıl Ülfet Başer İlköğretim Okulunda öğrenim gören anaokulu öğrencilerine eğitim amaçlı malzemelerin bulunduğu hediye kutuları dağıtıldı.

Okul yönetimine, voleybol, futbol ve basketbol topları hediye edilirken, program halk oyunları gösterisinin ardından sona erdi.

Kaynak: AA