Engelli Öğrenciler Özel Harekatçı Oldu

Çanakkale’de Özel Eğitim Merkezi öğrencileri, Emniyet Müdürlüğünü ziyaret etti. Çevik Kuvvet ve Özel Harekat ekipleriyle bir araya gelen öğrenciler, polislerin araç ve teçhizatlarını inceledi.

Engelli Öğrenciler Özel Harekatçı Oldu
Çanakkale Belediyesi Özel Eğitim Uygulama Merkezi ile Kepez Özel Eğitim ve Mesleki Eğitim Merkezi öğrencileri, Engelliler haftası dolayısıyla Çanakkale Emniyet Müdürlüğünde Çevik Kuvvet ve Özel Harekat polislerini ziyaret etti. Burada polislerin ikramıyla karşılanan öğrenciler, Özel Harekat ekiplerinin operasyonlarda kullandığı zırhlı aracı inceledi. Araç içerisine binerek sirenleri çalıştıran öğrenciler, diğer araçlarla da yakından ilgilendi. Çevik Kuvvet ekiplerinin kask ve kalkanlarıyla da hatıra fotoğrafı çektiren öğrenciler, daha sonra araçlarla tur attı.

Çanakkale Belediyesi Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve İş Uygulama Merkezi Müdürü Recep Girgin, etkinlik hakkında bilgiler vererek, “Bu hafta malumunuz engelliler haftası. Bu hafta kapsamında, Emniyet Müdürlüğümüz bize böyle bir imkan sundu. Çocuklarımızı buraya getirdik. Emniyet teşkilatımızı gördüler, tanıdılar, araçlarına bindiler. Onlara emniyetimiz değişik aktiviteler hazırlamış. Özel öğrencilerimizi zaman zaman böyle etkinliklere davet edersek, toplumda farkındalık oluşturmak adına çok güzel olur. Bu projelerin devam etmesini, diğer kurum ve kuruluşların da bu çocukları fark etmesini diliyoruz” dedi.

Bir günlüğüne polis olan Kepez Özel Eğitim ve Mesleki Eğitim Merkezi öğrencisi Dilruba Kasap, “Bugün buraya polis teşkilatını görmek için, özel çocukların aktivitesi olarak geldik. Güzelmiş, mutlu olduk. Engelli arkadaşlarımızın da polis olabileceğini, onlara da ne kadar yakıştığını gördüm. Polislerimiz bizi koruduğu için güvendeyiz. Onlara görevlerinde başarılar diliyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA