CHP'li Cankurtaran'dan 'Teşekkür' Ziyareti

CHP Genel Başkan Yardımcısı Cankurtaran, anayasa değişikliğine ilişkin halk oylamasında desteklerinden dolayı Bayrampaşa'daki partililere teşekkür ziyaretinde bulundu Cankurtaran: 'CHP sokakları bırakmayacak, artık daha çok sokakta olacak. Herkes emin olsun, bu yolun sonu eninde sonunda hayır olacak'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, 'CHP sokakları bırakmayacak, artık daha çok sokakta olacak. Herkes emin olsun, bu yolun sonu eninde sonunda hayır olacak.' dedi.

Cankurtaran, anayasa değişikliğine ilişkin halk oylamasında desteklerinden dolayı Bayrampaşa'da partililere teşekkür ziyareti gerçekleştirdi.

Ziyaret kapsamında, CHP Bayrampaşa İlçe Başkanlığına uğrayan Cankurtaran, burada yönetici ve üyelerle sohbet etti.

Burada açıklama yapan Cankurtaran, 'CHP sokakları bırakmayacak, artık daha çok sokakta olacak. Herkes emin olsun, bu yolun sonu eninde sonunda hayır olacak.' ifadesini kullandı.

Halk oylaması sürecinin adil olmadığını savunan Cankurtaran, sonucun zorlamayla 'evet' çıkarıldığını iddia etti.

Cankurtaran, son günlerde Atatürk'e yönelik iftira ve hakaretlerin halk arasında büyük tepkiye neden olduğuna işaret ederek, 'Halkımız Atatürk’e sahip çıkmıştır. Ancak aradan kaç gün geçmesine karşın Cübbeli Ahmet olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü adlı tarikat lideri bile Atatürk’e ve annesine yönelik hakaretlere tepki gösterirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan bu hakaretlere karşı bir tepki göremedik.' diye konuştu.

ABD yönetiminin PYD/PKK'ya silah verme kararının ardından CHP tarafından yapılan ABD ziyaretini iptal çağrısına, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 'Kendi akıllarını kendilerine saklasınlar' şeklinde cevap verdiğini aktaran Cankurtaran, 'Sizin ve AK Parti hükümetinin aklıyla işlerin nereye geldiği ortada. ABD, YPG’yi silahlandırıyor. Rusya, YPG kontrolündeki Afrin bölgesinde YPG ile birlikte kendi bayrağını asıyor.' diyerek, hükümetin Suriye politikasını eleştirdi.

Cankurtaran, Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper'in trafik kazasında ölümünün ardından yazılan bazı haberler ve sosyal medya paylaşımlarıyla, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile mücadele edenlerin itibarsızlaştırıldığı gerekçesiyle başlatılan soruşturma kapsamında, Cumhuriyet gazetesi internet sitesi yayın yönetmeni Oğuz Güven gözaltına alınmasının üzücü olduğunu söyledi.

Konuşmasının ardından Cankurtaran, CHP Bayrampaşa İlçe Başkanı Hasan Mutlu ve teşkilat üyeleriyle partililere teşekkür ziyaretinde bulunmak için Yıldırım Mahallesi'ne gitti.

Kaynak: AA