KOP Destekleri Tanıtıldı

Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığınca yürütülen Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Programı kapsamında arıcılık, seracılık ve bağcılığa verilen teşvikler tanıtıldı.

KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığınca yürütülen Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Programı kapsamında arıcılık, seracılık ve bağcılık alanlarında verilen teşviklerin tanıtımı amacıyla Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü bahçesinde toplantı düzenlendi.

Aksaray Valisi Aykut Pekmez, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Aksaray nüfusunun yüzde 80'inin tarımla uğraştığına dikkat çekerek, şunları kaydetti:

'Aksaray'da su konusunda sıkıntı yaşanmasına rağmen birçok tarım ürünü üretiminde Türkiye sıralamasında üst sıralarda yer alıyor. Ürün çeşidi ve verimini arttırmamız gerekiyor. Biz de İl Özel İdaresinden ayırdığımız kaynakla sebze ve meyve konusunda destek vermeye çalışıyoruz. İnşallah bu proje ile seracılık ile üretimimiz artmış olacak. Bağcılık konusunda çok iyi konumda değiliz. İnşallah bağcılık da artacak.'

Program kapsamında sağlanan teşviklerin tanıtıldığı toplantıda, Aksaray'da arıcılık, seracılık ve bağlıcılık alanlarında 38 çiftçiye, sundukları projelerle teşvik sağlandığı, yatırım maliyetinin yüzde 80'nin KOP tarafından karşılandığı uygulama sayesinde, Aksaray'a 685 bin 175 lira tutarında yatırım sağlandığı bildirildi.

Toplantıya İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Bestami Zabun, KOP İdaresi Başkanı İhsan Bostancı, Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak ve daire müdürleri de katıldı.

Kaynak: AA