CHP’de kurultay!

CHP, 2018'de yapılması öngörülen olağan kurultay tarihini öne çekiyor. Açıklama CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan geldi. Parti Meclisi ve İl başkanlarının olağanüstü kongre çağrıları üzerine konuşan Kılıçdaroğlu, "Olağan kurultay sürecini hemen başlatacağız. 2017’nin kasım veya aralık ayında bu süreci tamamlayacağız" dedi.

CHP’de kurultay!
CHP’de kurultay!
Referandum sonrası CHP'de yükselen 'Olağanüstü kurultay' taleplerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan yanıt geldi.

25 Nisan'daki Parti Meclisi'nde dile getirilen kurultay talebi, hafta sonu yapılan il başkanları toplantısında da sürdü. Toplantının sonunda konuşan Kılıçdaroğlu, 2018 olan olağan kurultay takvimini öne çekeceklerini, kasım ya da aralık ayında süreci tamamlayacaklarını söyledi.

Kılıçdaroğlu, '2018 yılında yeni kadrolarımızla seçime hazırlanacağız. Bununla da yetinmeyeceğiz. Tüzük ve programın yenilenmesi için de bu süreçte atılması gereken her türlü adım atılacak' ifadesini kullandı. Yeni tüzükte 6 okun olup olmayacağı ise merak konusu.

Toplantıda il başkanları, kurultayın yanı sıra MYK üyelerine ilişkin de eleştirilerini gündeme getirdi. MYK üyelerinin atamayla değil seçimle belirlenmesini isteyen başkanlar, Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl'ü istifaya çağırdı.