Adana'daki Sel Felaketi

Adana’nın İmamoğlu ilçesinde meydana gelen sel nedeniyle devrilerek sürüklenen bir otobüsteki 3 kişi hayatını kaybetti, 24 kişi ise yaralandı. İlçedeki ekili alanlar zarar görürken, sel suları tarlaları, karayolu ve şehir merkezini kapladı.

Adana'daki Sel Felaketi
Yoğun yağış nedeniyle İmamoğlu Adana yolundaki birçok araç sel sularında mahsur kalırken jandarma ekipleri ise yolu trafiğe kontrollü olarak kapatarak sürücüleri uyardılar. İmamoğlu ilçesinde etkili olan sağanak yağış nedeniyle ilçedeki ekili alanlar zarar görürken, oluşan sel suları tarlaları, karayolu ve şehir merkezini kapladı.

Öte yandan yoğun sel nedeniyle İmamoğlu Adana karayolu üç ayrı noktadan trafiğe kapandı. Sel yüzünden yolda kalan araçlar uzun kuyruklar oluşturdu.

Öte yandan İmamoğlu Adana karayolunda ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mitingine katılmak üzere Kozan ilçesinden Adana iline yola çıkan bir otobüs ise sel sularına kapıldı. Otobüsteki Bekir Arıkan (51), Tahsin Dal (53) ve Adil Avcı (63) ise sel suları nedeniyle sürüklenen otobüsün altında kalarak hayatlarını kaybettiler. Aynı araçta bulunan ve yaralanan 24 kişinin ise çeşitli hastanelere kaldırıldığı öğrenildi.
Kaynak: İHA