İşitme Engelli Genç Yardım Bekliyor

İşitme engelli Kaygısız, yeniden duyup konuşabilmek için yardım bekliyor.

Iğdır'ın Tuzluca ilçesinde ikamet eden işitme engelli Mehdi Kaygısız, duymak için kendisine uzanacak yardım eli bekliyor.

Geçirdiği havale sonucu 2 yaşında duyma yeteneğini kaybeden 18 yaşındaki Kaygısız, yeniden duyacağı günün özlemiyle yaşıyor.

Duymamasından dolayı konuşmayı da öğrenemeyen Kaygısız'ın yeniden duyma yeteneğine kavuşabilmesi için 50 bin lira değerinde olan biyonik derialtı cihazı alınması gerekiyor.

Mehdi Kaygısız'ın annesi Efsane Kaygısız, çocuğunun yeniden duyma yeteneğine kavuşması için maddi durumlarının yeterli olmadığını belirterek ilgililerden yardım istedi.

Mehdi'nin ilk rahatsızlık geçirdiği dönemlerden beri bir şifa aradıklarını, fakat çözüm yolu bulanamadığını anlatan anne Kaygısız, 'Oğlum 2 yaşındayken havale geçirdi ve ne yazık ki duyma ve konuşma yeteneğini kaybetti. Tedavisinin yapılması için çok yer gezdik fakat bir türlü çare bulmadık. O zamanlar teknoloji bu kadar gelişmemişti ama şimdi umudumuz var.' dedi.

Yardımsever vatandaşların duruma el atmasıyla çocuğunun derdine derman bulunacağın inandığını dile getiren anne Kaygısız, şöyle konuştu:

'Doktora götürdük. Yeni gelişmiş bir cihaz var, o cihaz takılırsa duyabilecek. Fakat bu cihaz çok pahalı olduğu için alamıyoruz. Doktorla görüştüğümüzde, cihazı bizim almamız gerektiğini söyledi. Bizim bu cihazı alma gücümüz yok. Eğer cihaz takılırsa Mehdi duyacak ve zamanla sesleri duymaya başladıktan sonra konuşmayı da öğrenecek. Çalmadığımız kapı kalmadı ama bir çare bulamadık. Buradan Cumhurbaşkanımızdan, Başbakanımızdan, yetkilerden ve hayırsever insanlardan yardım istiyoruz.'
Kaynak: AA