Eskişehir'den Kısa Kısa

Sosyal medya hesabından Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’e yönelik hakaret içeren paylaşımlarda bulunan ve Eskişehir'de bir lisede öğretmenlik yapan kişi, 304 tam gün adli para cezasına çarptırdı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, mahkeme söz konusu kişinin aynı suçu tekrarlamaması için 5 yıl denetim süresine tabi tutulmasına da karar verdi.

- Tepebaşı Belediyesi Gençlik Tiyatrosu etkinlikleri

Tepebaşı Belediyesi Gençlik Tiyatrosunun sahnelediği 'İbiş’in Şen Mahallesi' adlı orta oyunu, Muttalip Belde Evi’nde çocuklarla buluştu.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Tepebaşı Belediyesi Muttalip Belde Evi’nde buluşan çocuklar, İbiş’in Şen Mahallesi adlı orta oyunu büyük bir heyecanla izledi.

Kurulduğu günden bu yana birçok oyunu sahneleyen ve Türkiye’nin çeşitli illerinde Tepebaşı’nı temsil eden Tepebaşı Gençlik Tiyatrosu, 'İbiş’in Şen Mahallesi' oyununu sahneleyerek, çocukların tiyatroyu sevmelerine katkı sağladı.

- Büyükşehir'den otizme farkındalık desteği

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi her yıl olduğu gibi 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü için çocukların gözdesi Masal Şatosu'nu ve İki Eylül Caddesi’ndeki üçlü heykel grubunu mavi ışıkla aydınlatılmaya başladı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı içinde bulunan Masal Şatosu, kent merkezinde bulunan üçlü heykel grubu, ışık seli ve Reşadiye Cami otizme farkındalık oluşturmak için mavi ışıkla aydınlatıldı.

Büyükşehir Belediyesi, her 68 çocuktan birinin yakalandığı ve Türkiye’de 1 milyon aileyi ilgilendiren otizm hastalığına destek vermek amacıyla '#otizmemaviışıkyak' kampanyasına bu yıl da katıldı.

Bir hafta sürecek mavi ışıkla aydınlatmayla, otizme farkındalık oluşturmanın yanı sıra, amaçlarının Eskişehirliler'in kalplerinde mavi sevgi ışığını yakmak olduğunu belirten Büyükşehir Belediyesi Çocuk Hakları Birimi yetkilileri, 'Otizmde farkında olmanın yanı sıra çözüm mavi melekler dediğimiz çocuklarımızın uygun ve sürekli eğitimden geçmeleridir.' şeklinde konuştu.

Kaynak: AA