Dağcılar Kar Mağarasında Sabahladı

Hakkari Dağcılık İl Temsilcisi Naci Ertunç ve beraberindeki iki dağcı, 2750 rakımlı Mergabüt Yaylasındaki kar mağarasında sabahladı.

Dağcılar Kar Mağarasında Sabahladı
Türkiye Dağcılık Federasyonu Hakkari İl Temsilcisi Naci Ertunç ve beraberindeki iki dağcı, 2750 rakımlı Mergabüt Yaylasında kar mağarası yaparak, geceyi burada geçirdiler. Mağarayı bir oda gibi kullanan dağcılar, gece dışarıda şiddetli tipi ve kar yağışına karşı mağaranın kapısını da tamamen kardan kapatıp içerideki soğuk havanın düşmesine engel oldular.

Gece saatlerde eşi ile beraber kar mağarasında kamp kuran dağcıları ziyaret eden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal ise, faaliyetin önemini anlatarak mağarada hatıra fotoğrafı çektirdi.

Dağcılık İl Temsilcisi Naci Ertunç, amaçlarının hem kış turizmine dikkat çekmek hem de dağ tırmanışlarında olumsuz hava şartlarına karşı kendilerini nasıl korumaları gerektiğini öğretmek ve kar mağarasının dağcılar için ne kadar önemli bir sığınak olduğunu göstermek olduğunu söyledi.



Dağcılardan Emin Noyan ve Süleyman Demirci ise, amaçlarının zor şartlarda yapılan dağcılığı öğrenmek ve yaşamak olduğunu belirterek, kar mağarasında konaklamanın kendileri için çok önemli bir tecrübe olduğunu söylediler.
Kaynak: İHA