'Bahçe Alet Ekipman Dağıtım' Projesi

Besni ilçesinde çiftçilere tarım alet ve ekipmanları dağıtıldı.

Besni ilçesinde İlçe Kaymakamlığı tarafından başlatılan ve GAP İdaresi tarafından yüzde 70 desteklenen 'Bahçe Alet Ekipman Dağıtım' Projesi kapsamında çiftçilere tarım alet ve ekipmanları dağıtıldı.

Proje kapsamında içerisinde budama makası, testeresi, eldiven, sırt pompası, bahçıvan tulumu, yağmurluk ve çizmenin olduğu 560 paket ekipman, Besnili çiftçilere dağıtıldı.

Yapılan projeyle amaçlarının modern tarımı geliştirmek olduğunu belirten Kaymakamı Ahmet Gencer, alet ve ekipmanların bahçe tarımının yoğun olarak yapıldığı köylerdeki çiftçilere öncelik tanıdıklarını söyledi.

Projeye GAP İdaresi'nin yüzde 70 hibe desteği verdiğini aktaran Gencer, şunları kaydetti:

'Projenin amacı bölgemizde bağ ve bahçe tarımının yoğun olarak yapıldığı köylerde çiftçilerin sürekli kullandıkları alet ve ekipmanlarını sağlamak ve modern tarım alet ve ekipmanlarının kullanılması yaygınlaştırmaktır. Bahçe tarımının yoğun olarak yapıldığı köylerdeki çiftçilerimize öncelikli verildi. Proje bedeli 251 bin 350 lira olup bunun yüzde 30'u çiftçilerimiz tarafından karşılanmıştır. Dağıtımı yapılan alet ekipmanın tüm çiftçilerimiz için hayırlı olmasını diliyorum.'
Kaynak: AA