Robot 'Jia Jia' İngilizce röportaj yaptı
Çin’in geliştirdiği ’Jia Jia’ adlı robot, ABD’li bir gazeteci ile İngilizce röportaj gerçekleştirdi.

'HAYAL KIRIKLIĞI' DEDİLER
Hefei Üniversitesindeki araştırmacılar, insansı robotu 3 yıl içinde geliştirerek robota insanlarla iletişim kurma ve insan dillerini anlama yeteneği kazandırdı. Robot, geçen yıl ideal insan görünümüne benzetmek için beş kadının özelliklerinden esinlenerek modellenmişti. Çinli internet kullanıcıları o zamandan beri Jia Jia'yı “Robot tanrıçası” olarak adlandırdı. Jia Jia'yı geliştiren ekibin lideri Chen Xiaoping, robota bazı zorlayıcı sorular sorulduğunu, bunlardan bazılarını cevaplayamadığını belirtti.
Çoğunlukla iyi cevaplar verdiğini ve röportajın başarılı gittiğini aktardı. Xiaoping, sadece Skype ağı nedeniyle bazı gecikmeler olduğunu belirtti.
Canlı yayın esnasında konuşmaları izleyen kullanıcılar, Jia Jia'nın temel konuşma yeteneği konusunda hayal kırıklığına uğradıklarını belirtti.
