Manisa Ticaret Fuarı Kapılarını Açtı
Manisa’da 477. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali kapsamında Manisa Mesir Sanayi ve Ticaret Fuarı 24. kez kapılarını açtı.

Açılış töreninde Litvanya Dans topluluğunun sunduğu gösteri izleyenlerden tam not aldı. Fuarın açılışında konuşan Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, 477 yıllık geleneğin sürdürülmesinin önemli olduğunu ifade ederek, Mesir Fuarının Manisa’ya katkısı olması gerektiğini söyledi.
Mesiri bir kaldıraç olarak kullanmak gerektiğini kaydeden Çelik, turizmde, ekonomide gelişmek için Mesirin çok büyük katkısının olacağını belirtti.
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ise, 5 asra dayanan bu geleneğin ivme kazanarak devam ettiğini kaydederek, fuar merkezinin artık yetmediğini, bu fuardan 10 kat daha büyük bir yere ihtiyaç olduğunu kaydetti.
Festivale desteğin yetersizliğinden yakınan Ergün, “Manisa’nın tanıtımı sadece bir veya birkaç kurumla olmaz. Herkesin buna destek vermesi gerekir. odalarla, OSB’yle görüşüp destek isteyeceğiz” dedi.
Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer ise, fuarın Manisa’ya hayırlı olmasını diledi. konuşmaların ardından protokol üyeleri açılışı kurdelesini keserek fuar merkezindeki stantları tek tek gezdi. Manisa Ticaret ve Sanayi Odası, vatandaşlara Türk Bayrağı hediye etti.
SNS Fuarcılık tarafından organize edilen fuar 30 Nisan’a kadar saat 10.00-23.00 arasında ziyaretçilere açık olacak.
