Konut Satışlarında Artış Devam Ediyor
Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, konut satışlarında yapılan düzenlemelerde ilk olumlu etkilerin bu ay ortaya çıktığını belirtti.

Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı konuyla ilgili değerlendirmede bulundu. Özelmacıklı, “Gayrimenkul sektörüne yönelik son dönemde yapılan düzenlemelerin ilk etkilerinin olumlu sonuçları bu ay ortaya çıkmaya başladı.
Seçim belirsizliklerinin ortadan kalkması, KDV ve tapu harcı düzenlemelerinin etkisini ikinci çeyrekte görmeye başlayacağız. Gayrimenkul bu sene de yatırımcısına değer artışı sağlamaya devam edecek” dedi.
"En çok satış İstanbul Esenyurt’ta"
Üç büyük şehir içinde ilçelere göre yapılan konut satışlarında Esenyurt’un tüm ilçelere göre açık ara satış şampiyonu olduğunu belirten Özelmacıklı ,“TÜİK verileri üzerinden yaptığımız incelemelerde 3 Büyükşehir’in üç ilçesindeki satış sayılarında en yoğun satışlar Esenyurt ilçesinde Mart ayında 4098 olarak gerçekleşti. Bu ilçeyi Sancaktepe 1101 ve Pendik 979 ile takip etti. Ankara’da ise Keçiören’de Mart ayında 2619, Çankaya’da 2448 ve Mamak’ta 2004 adet satış gerçekleşti. İzmir’de ise Mart ayında Karşıyaka’da 1063, Buca’da 876 ve Karabağlar’da 676 satış gerçekleşti" diye konuştu.
