TBMM Başkanvekili Aydın Açıklaması

'Demokrasiden bahsedenler, o mitinglerde Cumhurbaşkanımızın şakağına silahı dayayan görüntüleri gördük. İşte Avrupa bu, medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavar bu'

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, 'Demokrasiden bahsedenler, o mitinglerde Cumhurbaşkanımızın şakağına silahı dayayan görüntüleri gördük. İşte Avrupa bu, medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavar bu.' dedi.

Aydın, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Besni Temsilciliğince lisenin konferans salonunda düzenlenen 'Yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı' konulu konferansta yaptığı konuşmada, Türkiye'nin dirilişe geçtiğini, küllerinden yeniden doğduğunu ve Batılı ülkelerin de her şeyin farkında olduğunu söyledi.

Referandumun Türkiye'nin önündeki sistemi değiştirecek bir süreç olduğunu ifade eden Aydın, bu süreçte 'Hayır' kampanyalarını neden Avrupalıların düzenlediğinin düşünülmesi gerektiğine dikkati çekti.

Terör örgütlerinin kol kola girerek 'Hayır' çalışmaları yürüttüğünü dile getiren Aydın, şöyle konuştu:

'Türkiye'ye karşı çok ciddi manada sıkıntı yaratan, onlarca insanımızın kaybına sebebiyet veren, maddi manevi bize kaybettiren terör örgütleri, kol kola girmiş, hep birlikte 'Hayır' için çalışma yürütüyor. Yine o terör örgütlerini bağrına basan, onlara kucak açan Avrupa, maalesef hayır kampanyaları düzenliyor. İlk defa Avrupa'da gazeteler Türkçe çıkmaya başladı. Orada yapılan mitinglerde terör örgütlerinin liderlerinin posterleri vardı. Demokrasiden bahsedenler, o mitinglerde Cumhurbaşkanımızın şakağına silahı dayayan görüntüleri gördük. İşte Avrupa bu, medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavar bu.'

Aydın, Batı'nın adeta Ortaçağ karanlığına gömüldüğünü belirterek, Batılı ülkelerin hepsinin iflas ettiğini, güçlü Türkiye istemediğini kaydetti.

Türkiye'nin 15 Temmuz'da küllerinden yeniden doğduğuna işaret eden Aydın, 'Asım'ın nesli bir gençlik yetişiyor. Bu gençlik sadece Türkiye için değil, tüm Müslümanlar için bir gurur kaynağı olacaktır. Bizler bu 16 Nisan'ı, bu tarihi fırsatı heba edemeyiz. Artık bizler kendi kararımızı kendimiz vereceğiz. Artık Batı'nın sömürgesi bir Türkiye yok. Artık bu millet küllerinden yeniden doğuyor. Bu millet uyanışa, dirilişe geçti ve sadece Türkiye için değil, Türkiye'de daha büyük bir millet olduğumuzu bilerek güçlü bir şekilde bu referanduma çıkmalıyız.' ifadelerini kullandı.

Konuşmasının ardından Aydın'a, TÜGVA Besni Temsilciliği tarafından plaket takdim edildi.

Konferansa AK Parti Adıyaman Milletvekili İbrahim Halil Fırat, AK Parti 24. Dönem Milletvekili Mehmet Erdoğan, Besni Kaymakamı Ahmet Gencer, Besni Belediye Başkanı İbrahim Öztürk,TÜGVA Adıyaman İl Temsilcisi İdris Toprak, TÜGVA Besni Temsilcisi Gökhan Serter, kurum ve daire amirleri, TÜGVA üyeleri ve vatandaşlar katıldı.
Kaynak: AA