İçişleri Bakanı Soylu Açıklaması (2)

'FETÖ'yü orada savunduğunuz, koruduğunuz, kolladığınız belli. Amerika yetmiyor, Almanya savunuyor bu sefer. O yetmiyor, Hollanda savunuyor, o yetmiyor Avusturya savunuyor. 7 başlı canavarla burada uğraşıyoruz' 'Kılıçdaroğlu'nun çok yanlışı oldu. PKK'nın çok yanlışı oldu, hala devam ediyor. FETÖ’nün yanlışı oldu, hala devam ediyor. Almanya'nın, Amerika'nın bu ülkede çok yanlışı oldu ama Tayyip Erdoğan'ın ve arkadaşlarının bu millete yanlışı olmadı, sadece hizmetkar oldu'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 'FETÖ’yü orada savunduğunuz, koruduğunuz, kolladığınız belli. Amerika yetmiyor, Almanya savunuyor bu sefer. O yetmiyor, Hollanda savunuyor, o yetmiyor Avusturya savunuyor. 7 başlı canavarla burada uğraşıyoruz.' dedi.

Hayrat ilçesinde muhtarla kahvaltıda bir araya gelen Soylu, 16 Nisan’ın önemi hakkında bilgilendirmede bulundu.

Soylu, Türkiye’ye bazı çevrelerin huzur vermediğine işaret ederek, 'Almanya’ya ne, Hollanda’ya ne, İsviçre'ye ne, Amerika’ya ne? Ne oluyor size yani, bize hangi menfaatiniz, hangi faydanız var? Terör örgütü ile mücadele ediyoruz. Ben İçişleri Bakanıyım, Almanya’nın terör örgütü ile mücadele de bize faydası ne? Tam tersi ellerinden gelse yurt dışından aldığımız mühimmatlardan bir tane aldırmayacaklar. Ne faydan var bana, Türkiye’ye ne faydan var?” ifadesini kullandı.

'Amerikan konsolosluğuyla ilgili bir tehdit olduğu zaman, hemen vatandaşlarına 'Aman ha Türkiye’de şöyle olaylar var, böyle olaylar var' deyip, Türkiye’yi dışarıya karşı güvensiz bir ülke konumuna düşürmek için ellerinden gelen herşeyi yaparlar' diyen Soylu, ''Bize faydan ne. Biz içeride DEAŞ ile mücadele ediyoruz, dışarı da El-Bab’ta, Cerablus'ta mücadele ediyoruz. Sen on binlerce kilometre öteden buraya ahkam kesmeye çalışıyorsun. Almanya bize faydan ne? Bütün terör örgütü mensupları orada. FETÖ orada, DHKP-C orada, PKK orada, hepsini orada besliyorsun, ondan sonra Türkiye’nin üzerine ahkam kesmeye çalışıyorsun. Çünkü ellerindeki en önemli güç gidiyor.' değerlendirmesinde bulundu.

Soylu, 1961 ve 1982 anayasasını oluşturanların bunlar olduğuna değinerek, 'Dikkat edin 1960 darbesinden sonra da 1980 darbesinden sonra da ilk ses Avrupa’dan ve Amerika’dan geldi. ‘Biz yeni hükümet ve yeni devlet anlayışını tanıyoruz’ dediler. Tanırsın tabi, sen yaptırdın zaten. Niye tanımayacaksın. Bu anayasaları da onlar yaptırdılar, bu çok açık ve net. Bunları onlarca yıl sonra söylüyorlar. Artık o tarihler bitti. Bu çok açık ve net. Ne faydanız var Türkiye’ye.' dedi.

- 'Dertleri demokrasi değil'

''Suriye’den Mısır’a kadar her yere Arap Baharı gelmişti’’ diyen Soylu, şöyle devam etti:

“Birden tırpanlayıverdiler. Neden, elimizde tutalım istediler. Elimizde. Dertleri demokrasi değil. 15 Temmuz oldu bir tanesinin sesi çıkmadı. Bir tanesinin. Günlerce, acaba yeniden tekerrür eder de bizim adamlar işin başına gelirler mi diye. FETÖ’yü orada savunduğunuz, koruduğunuz, kolladığınız belli. Amerika yetmiyor, Almanya savunuyor bu sefer. O yetmiyor, Hollanda savunuyor, o yetmiyor Avusturya savunuyor. 7 başlı canavarla burada uğraşıyoruz. Bunun farkındayız, ama onların farkında olmadığı bir şey var, aklınızı başınıza alın bu memleket bizim. Elimizde silahımız olmasa da bilesiniz ki tahtalarla, oraklarla canınıza okuruz.'

Soylu, Amerika ve Almanya'ya 'Sen hangi doğruyu yaptın bugüne kadar' diye seslendi.

Bakan Soylu, 'İnsanlık için söylüyorum. Suriye meselesinde neredeyse kelle saymaya başladınız. Yardım edeceğiz, para vereceğiz, şunu yapacağız, bunu yapacağız, hiçbirisinde samimi değiller. Bakın vatandaşları da gerek Amerikalı vatandaşlar, gerek Alman vatandaşlar da bunları aynı şekilde sorguluyorlar. Aralarında yönetimle vatandaşlar arasında uçurum var uçurum. Şunu çok net söyleyeyim. Bu oyun belli, bizim şimdi bu oyunu hep beraber güçlü bir şekilde bozmamız lazım.' dedi.

- 'Evet çıktığı andan itibaren...'

Kılıçdaroğlu'nun çok yanlışı olduğunu belirten Soylu, 'PKK’nın çok yanlışı oldu hala devam ediyor. FETÖ’nün yanlışı oldu, hala devam ediyor. Almanya’nın, Amerika’nın bu ülkede çok yanlışı oldu ama Tayyip Erdoğan’ın ve arkadaşlarının bu millete yanlışı olmadı, sadece hizmetkar oldu.' ifadesini kullandı.

Soylu, 300 yıldır bugünü beklediklerini de işaret ederek, 'Bu referandum da evet çıktığı andan itibaren Türkiye bağımsızlık senedini imzalamış demektir. Bunların tahammül edemediği nokta da budur.' diye konuştu.

Soylu, 16 Nisan seçimleri için de destek istedi.

Programa, Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Hayrat Belediye Başkanı Mehmet Nuhoğlu, AK Parti İl Başkanı Haydar Revi ile diğer ilgililer de katıldı.

(Bitti)

Kaynak: AA