Köprüler Yıkıldı, Evler Sular Altında Kaldı
Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde sağanak yağış, hayatı felç etti. Köprülerin yıkıldığı, istinat duvarlarının çöktüğü, arsaların, evlerin ve ahırların sular altında kaldığı ilçedeki bazı köylerde hayvanlar telef oldu, vatandaşlar mahsur kaldı.

“OKULA TEPE VE ARSALARDAN ULAŞIYORUZ"
Okula gittikleri yolun sular altında kaldığını, bu nedenle tarla ve tepelerden okula ulaştıklarını belirten Güler Gökçe adlı öğrenci, “Her yıl bu çileyi çekiyoruz. İlkbahar ayları korkutuyor. Yetkililere lütfen artık bu patika yolların sular altında kalmaması için çalışma yapsın, çayın kenarına duvar örsün” diye konuştu.
“MAHSUR KALDIK, KÖPRÜ SULAR ALTINDA KALDI"
Bolağaç köyünde yaşayan Yusuf Üce, köylerindeki 5 evin su altında kaldığını kaydederek, “Kaç defa dilekçe verdim ama cevap gelmedi. Her yıl bu dertlerle uğraşıyoruz. Amcaoğlumun evi sular altında kaldı. Biz suyun diğer yakasında kalıyoruz. Mahsur kaldık, köprü sular altında kaldı. Hayvanlarımı ahırdan kaçırdım. Yetkililer bize daha büyük ve iki gözlü bir köprü yapsınlar” ifadelerinde bulundu.
Günyüzü köyünde yaşayan Hikmet Ölmez ise, bütün arsaların sular altında kaldığını belirterek, su şebekesinin de zarar gördüğünü anlattı.
(Serdar Gükçe/İHA)
