Emir Baba Projesi Hayata Geçiriliyor
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Karacasu tarafından hazırlanan ’’Emir Baba Projesi’’nin yapı ve çevre düzenlemesi çalışmaları devam ediyor.

ESAB ekibi, ilk önce Emirdağ Belediyesi, Emirdağ Ticaret ve Sanayi Odası ve Emirdağ Kent Konseyi’ni ziyaret etti. Ekip ayrıca, bugüne kadar kültürel varlık olarak tescili yapılmayan mekânları gezerek durum tespiti yaptı. Rehber Uğraş Sağlam öncülüğünde yapılan mekân gezilerinde kültürel varlık olarak tescili yapılmayan yatır ve şehitlikler görüldü.
İlk etapta, Emir Baba, Yorgun Dede, Garip Dede, Bayram Dede ve Ahi Yakup yatırları ile Çatallı ve Tez şehitliklerinin tescili için çalışmaya başlanıldı. ‘’Emir Baba Projesi’’ne destek veren rehber Fikret Emek, ’’Tescil işlemlerinin bitirilmesinden sonra gerekli yapı ve çevre düzenlemesinin yapılması için girişimlerde bulunacağını‘‘ söyledi.
