İshak Gazel, 'Referandum'u Anlattı
TBMM Başkanlık Divanı Katip üyesi ve AK Parti Kütahya Milletvekili İshak Gazel, Bursa’da Türkiye Hukuk Platformu tarafından düzenlenen ’hukukçular referandumu anlatıyor’ konulu etkinliğe konuşmacı olarak katıldı.

Yeni sistemle koalisyonların artık tarihe karışacağını dile getiren İshak Gazel, "Bizim öne sürdüğümüz Cumhurbaşkanlığı sisteminde yasamanın ve yürütmenin kesin bir şekilde ayrıldığı bir sistem söz konusu. Anayasa değişikliği ile Türkiye’de kuvvetler ayrılığı düzgün bir biçimde ortaya konacak. Cumhurbaşkanı daha fazla hesap sorulabilir ve şeffaf olacak. Anayasa değişikliği, yönetimde istikrar, adalet ve güçler ayrılığı sağlayacak gerçek bir fırsat" dedi.
Mevcut anayasal sistemin 1980 askeri darbesi sonrası getirildiğini, Anayasanın 2007 yılında değiştirilerek Cumhurbaşkanı seçiminin halk oylamasıyla yapılmaya başlandığını hatırlatan Milletvekili Gazel, “Geçmişteki sarsıcı deneyimler geride kalacak ve yeni bir perspektif sağlayacak. Rejim değişmiyor. Türkiye, demokratik, laik ve hukukun egemen olduğu bir ülke olarak yoluna devam edecek" ifadelerini kullandı. (EFE)
