GÜNDEM / 1 NİSAN 2017

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Valilik önünde toplu açılış törenine katılacak.

(Diyarbakır/16.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Başbakan Binali Yıldırım, Beşyol Meydanı'nda toplu açılış törenine katılacak, ardından valiliği ziyaret edecek.

(Van/13.00/15.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Şişli Bomonti Hilton Otel'de '2. Bölge Muhtarlar Buluşması'nda bulunacak, Kağıthane Merkez Mahallesi Meydanı'nda vatandaşlarla bir araya gelecek, Sarıyer Belediyesi hizmet binası açılışını yapacak.

(İstanbul/10.00/14.00/15.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, mali müşavirler ve Balkan Türkleri Mübadele Dernekleri ile toplantı yapacak.

(Samsun/10.30/13.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çaycuma ve Ereğli ilçelerinde açık hava mitinglerine katılacak.

(Zonguldak/10.00/13.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürlüğü İnovasyon Merkezi açılışı ile İl Milli Eğitim Değerlendirme Toplantısı’na katılacak, Valilik ziyareti yapacak, TSO, Esnaf ve Sanatkarlar Birliği ve STK temsilcileriyle ile bir araya gelecek, Gölbaşı ve Besni ilçelerini ziyaret edecek.

(Adıyaman/10.00-17.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ümraniye 15 Temmuz Şehitler Meydanı'nda Sivaslılar Kongresi'ne, Bakırköy'deki Ataköy 5. Kısım Emlak Kredi Bankası Ortaokulunda fidan dikimi programına katılacak, İstanbul Caddesi'nde esnaf ziyareti yapacak, Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda fidan dağıtımı programına iştirak edecek.

(İstanbul/10.00-12.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, Anadolu Ajansı İzmir Bölge Müdürlüğünü ziyaret edecek, taziye ve ev ziyaretlerinde bulunacak, muhtarlar ve STK temsilcileriyle bir araya gelecek.

(İzmir/11.00/12.00/19.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, TOBB ve Gümrük ve Ticaret Bakanlığının iş birliğinde düzenlenen “Üreten Türkiye Konuşuyor” toplantısına katılacak.

- Çelik ayrıca Çukurova ilçesinde halkla buluşacak.

- Tüfenkci de basın mensuplarıyla söyleşi gerçekleştirecek, Darendeliler Vakfı ve Halk Otobüsleri Odası ile toplantı yaparak açık hava toplantısında konuşacak.

(Adana/10.00-18.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ile Maliye Bakanı Naci Ağbal, Valiliği ve Belediyeyi ziyaret edecek, fabrika açılışına katılacak, esnaf ziyaretinde bulunacak ve üniversitede akademisyenlerle bir araya gelecek.

- Ağbal ayrıca mahalle sakinleriyle bir araya gelecek.

(Bayburt/11.15-20.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Kale, Sarayköy ve Babadağ ilçeleri ile Sevindik Mahallesi'nde halkla buluşacak.

(Denizli/11.00-20.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesinin 'Siyaset Meydanı' programında 'Yeni Anayasa ve Referandum' oturumuna iştirak edecek.

(İstanbul/11.45) (Fotoğraflı-Görüntülü)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Musul kent merkezinin batı yakasının terör örgütü DEAŞ'tan geri alınması operasyonu takip ediliyor.

(Musul) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Yemen'deki iç savaşla ilgili gelişmeler izleniyor.

(Yemen) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Suriye iç savaşındaki gelişmeler takip ediliyor.

(Suriye) (Fotoğraflı-Görüntülü)

KÜLTÜR SANAT

1- Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Bakanlık ve meslek birlikleri tarafından CVK Hotel & Resort Park Bosphorus'da düzenlenecek Türk Hukukunda/Uluslararası Hukukta Müzik Alanında Fikrî Hakların Korunması Sempozyumu'na katılacak.

(İstanbul/09.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

SPOR

1- Spor Toto Süper Lig'in 26. haftası Akhisar Belediyespor-Medipol Başakşehir, Aytemiz Alanyaspor-Kasımpaşa, Kardemir Karabükspor-Fenerbahçe ve Antalyaspor-Kayserispor maçlarıyla başlayacak.

(Manisa/13.30/Antalya/16.00/Karabük/Antalya/19.00) (Fotoğraflı)

2- TFF 1. Lig'in 26. haftasında Büyükşehir Gaziantepspor-Boluspor, İçel İdmanyurdu-Şanlıurfaspor, Bandırmaspor-Eskişehirspor ve Evkur Yeni Malatyaspor-Elazığspor maçları oynanacak.

(Gaziantep/13.00/İçel/16.00/Bandırma/16.00/İstanbul/18.30) (Fotoğraflı)

3- Spor Toto Basketbol Süper Ligi 24. haftasında Beşiktaş Sompo Japan-Best Balıkesir, Yeşilgiresun Belediyespor-Pınar Karşıyaka ve Trabzonspor Medical Park-Banvit maçları yapılacak.

(İstanbul/14.00/Giresun/17.30/Trabzon/18.00) (Fotoğraflı)

4- Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi 24. haftası, Girne Üniversitesi-Adana ASKİ, BOTAŞ-Bellona AGÜ, İçel Basketbol-Hatay Büyükşehir Belediyespor, Galatasaray-Fenerbahçe, Yakın Doğu Üniversitesi-Beşiktaş ve Tosyalı Toyo Osmaniye-İçel Büyükşehir Belediyespor karşılaşmalarına sahne olacak.

(Ankara/Adana/İçel/14.00/İstanbul/15.30/16.00/Osmaniye/16.00) (Fotoğraflı)

5- Voleybol Erkekler CEV Kupası yarı final rövanşında Fenerbahçe, İtalya'nın Trentino Diatec takımını konuk edecek.

(İstanbul/19.00) (Fotoğraflı)

6- 23 Yaş Altı Avrupa Güreş Şampiyonası, Macaristan'da devam ediyor.

(Szombathely/11.00/18.00)

7- Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup'ta Büyükçekmece Tepecikspor-Fethiyespor, Kırmızı Grup'ta 1461 Trabzon-Hatayspor maçları oynanacak.

(İstanbul/Trabzon/15.00) (Fotoğraflı)

ÖZEL HABER

1- Ekonomi 7 yıldır kesintisiz büyüyor

- Türkiye ekonomisi, yıllık bazda 2010'da yüzde 9,2 ile başlayan büyüme trendini, çevresindeki jeopolitik risklerin artmasından Gezi olaylarına, FETÖ'nün darbe girişiminden döviz kurlarındaki oynaklığa kadar birçok şoka rağmen, 2016'da yakaladığı yüzde 2,9'luk GSYH oranıyla 7 yıl boyunca kesintisiz sürdürmeyi başardı

- SETA Uzmanı Erdal Tanas Karagöl:

- 'Çeyrek bazında gerilemeler olsa da ekonomi yıl bazında 2010 yılından bu yana kesintisiz 7 yıldır büyüyor. 2010'da GSYH oranında başlayan yeniden yükseliş, sağlam maliye politikası ve bankacılık sisteminden kaynaklanıyor. Türkiye ekonomisine duyulan güvenle büyüme sürüyor'

- 'Türkiye bugün G20 ülkeleri arasında en yüksek 4. büyüme oranına sahip ülke. İlk üçte Çin, Endonezya ve Hindistan bulunuyor. G20 dediğiniz oluşum, dünyanın en büyük ekonomileri. Türkiye ekonomisi çok önemli bir güce sahip'

(Seval Ocak Adıyaman/Ankara)

2- İhracatta TL kullanımı 2 ayda yüzde 135 arttı

- Türk lirasının (TL) ihracat işlemlerinde kullanımı, 2017'nin ilk 2 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 135 artış gösterdi

- Türkiye'nin Ocak-Şubat 2017 döneminde yaptığı 23 milyar 386 milyon 999 bin dolar tutarındaki ihracatın 2 milyar 170 milyon 699 bin dolarlık bölümü TL karşılığında gerçekleşti

- İlk 2 aylık ihracatın yüzde 46,89'u avro, yüzde 40,1'i dolar, yüzde 9,28'i TL, yüzde 2,93'ü İngiliz sterlini, geri kalanı da diğer para birimleriyle yapıldı

(Hüseyin Demir/İstanbul)

3- Rusya'da Türk turizmi yeniden zirvede

- Türkiye'nin bir yıllık aradan sonra tekrar Rus turistlerin en popüler tatil yeri olması bekleniyor

- Türk Hava Yolları Rusya Genel Müdürü Mefail Deribaş:

- 'Uçak bileti satışlarına bakıldığında 2017'nin çok iyi bir yıl olmasını bekliyoruz'

- Onur Air Genel Müdür Yardımcısı Orhan Sivrikaya:

- 'Rusya ve Türkiye arasında tekrar kurulan dostluk ilişkisi, havacılık dahil olmak üzere turizmdeki tüm sektörlere olumlu yansıdı'

- Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Erkan Yağcı:

- 'Rusya'dan tatil amaçlı çıkışlarda Türkiye tekrar birinci ülke konumuna geldi'

(Emre Gürkan Abay/Moskova)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA