Uzmanlar Kadına Yönelik Şiddeti Anlattı

Manisa’nın Köprübaşı ilçesinde kadınlara yönelik düzenlenen seminerde Manisa Barosu koordinatörlüğünde "Toplumsal cinsiyet eşitliği, aile içi şiddet ve kadın" konulu seminer düzenlendi.

Uzmanlar Kadına Yönelik Şiddeti Anlattı
Manisa’nın Köprübaşı ilçesinde Manisa Barosu Başkanı Ali Arslan koordinatörlüğünde Manisa Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu tarafından "Toplumsal cinsiyet eşitliği, aile içi şiddet ve kadın" konulu seminer gerçekleştirildi.

Köprübaşı Adalet Meslek Yüksek Okulunda gerçekleştirilen seminere Manisa Celal Bayar Üniversitesi Köprübaşı Adalet Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ali Murat Ateş, Köprübaşı Halk Eğitim Merkezi Müdürü Naci Bal, öğretim görevlileri, öğrenciler, Köprübaşı’ndaki sivil toplum örgütü üyesi kadınlar ve halk eğitim merkezi kursiyerleri katıldı.

Yaklaşık 100 kişinin katıldığı seminerde Yunusemre Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Uzman Doktor Ümit Atman, tarafından "Toplumsal cinsiyet eşitliği, aile içi şiddet ve kadın" konusu ele alındı. 21. yüzyılın en büyük sorunları arasında kadına yönelik şiddetin yer aldığını söyleyen Atman, "21. yüzyıla taşınan en önemli toplumsal sorunların başında kadına yönelik şiddet gelmektedir. Kadına yönelik şiddet hepimizin sorunudur. Durdurmak hepimizin sorumluluğudur. Bu amaçla çalışıyoruz. Çünkü, bugün erkeklere oranla yüzde 25-50 oranında daha düşük ücretle çalışan ve her 5 kadından birinin şiddete maruz kaldığı bir dünyada yaşıyoruz. Şiddete maruz kalan kadın sayısı her geçen gün artıyor. Üstelik bu vakaların yüzde 50’sinden fazlası, kadınlarımızın ya ayrıldıkları eşleri ya da hala evli olmak zorunda kaldıkları eşleri tarafından gerçekleştiriliyor. Umuyoruz ki; tüm toplumsal kesimler bu konuda duyarlı davranır. Ve hepsinden önemlisi umuyoruz ki; kadına yönelik şiddet son bulur" dedi.

Atman’ın ardından Adalet Meslek Yüksekokulunda görevli Av. Simge Yurtsever ve Manisa Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu üyesi Av. Betül Polat tarafından kadına yönelik şiddetin yasal boyutu ve hukuki yönü anlatıldı.
Kaynak: İHA