Manisa'da 'Ekonomi Zirvesi' Toplantısı

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası ile Manisa Ticaret Borsası işbirliğiyle 'Manisa Ekonomi Zirvesi' toplatısı düzenlendi.

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası ile Manisa Ticaret Borsası ortak organizasyonuyla düzenlenen 'Manisa Ekonomi Zirvesi' toplantısı, Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer başkanlığında yapıldı.

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Bülent Koşmaz Hizmet Binasında düzenlenen toplantıda konuşan Vali Güvençer, Manisa’nın tarım şehri ve aynı zamanda bir endüstri şehri olduğunu, enerjisinin biraz daha ön plana çıkarılması gerektiğini söyledi.

'Şimdi önümüzde 2018, 2019, 2023, 2053, 2071 hedeflerimiz var. Bu hedeflere ulaşabilmek için herkesin üzerine düşeni yapması gerekir.' diyen Güvençer, şöyle konuştu:

'Manisa olarak 2017 yılında 25 bin kişiye istihdam sağlamalıyız. Yeni yatırımlar yapacağız. Zayıf olan hizmet sektörünü geliştirerek istihdam alanları oluşturacağız. Bunları hep birlikte geçirirsek bizim için 25 bin istihdam hedefi küçük bile kalabilir. Gerek kalıpçılıkta, makinecilikte, gerek başlamış kümelenme çalışmalarına ağırlık vermek suretiyle Manisa’da kümelenme çalışmalarını sahaya indirip realize edeceğiz. Odalarımız, müteşebbislerimiz, üniversitemiz ve kamu birimlerimizle birlikte gayret sarf ederek lojistlik merkez haline getireceğimiz Manisa'mızda mutlaka savunma sanayini de içinde barındıran bir yüksek teknoloji kümelenmesi, yüksek teknoloji üretim bölgesi için 2017’de adım atacağız, atmalıyız. Mevcut OSB’lerimiz ama özellikle merkez OSB Türkiye’deki OSB içindeki yüksek teknoloji imal ve ihraçta çok çok önemli bir noktada. Buradan yola çıkacağız.'

Vali Güvençer, Manisa’da organik tarım potansiyelini de arttırmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı istihdam seferberliğine ilişkin konuşan Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap ise, 'İstihdam seferberliği kapsamında alınan kararlarla özel sektör-İŞKUR işbirliğinde oda/borsa hizmet noktalarıyla gerçekleştirilecek ‘işbaşı eğitim programları’ ve yine özel sektör-SGK işbirliğinde gerçekleştirilecek ‘artı istihdam programı’ uygulamaları, hem işverenlerimize hem de iş arayan vatandaşlarımıza çok önemli destek sağlayacak.' diye konuştu.

İhtisas OSB’lerin, tarım OSB’lerin kurulması gerektiğini, savunma sanayi üretimleri yapılmaya ihtiyaç duyulduğunu kaydeden Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Adnan Erbil de, şunları kaydetti:

'Bunu bir vizyon olarak benimsemeli ve kendimize misyon edinmeliyiz. Bugün bu salonda Manisa’da bir ilki gerçekleştirdik. Manisa Ekonomi Zirvesi'nin bir gelenek olarak kapsam ve içerik açısından da zenginleşerek devam etmesini arzu ediyoruz. Hepimiz 2023 hedefleri için çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz. Güçlü, büyük ve müreffeh bir Türkiye hepimizin ortak sevdası.'

Yapılan konuşmaların ardından zirve, basına kapalı olarak katılımcılardan gelen soruların yanıtlanması ve ikili diyaloglar halinde devam etti.

Zirveye, Manisa İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç, İl Jandarma Komutanı Albay Özcan Kaplan, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Aytaç Yalçınkaya, kurum ve kuruluşların müdürleri ile sivil toplum kuruluşlarının başkanları ile temsilcileri katıldı.
Kaynak: AA