Kitaplara Aşık Bir Ormancı
Eskişehir Orman Toprak ve Ekoloji Araştırma Enstitüsünden Baş Mühendis olarak çalışan Dr. Nejat Çelik, 11 yılda 25 kitap yazdı.

Ayrıca kütüphanelere ve okullara da kitaplarını gönderiyor.
Çalıştığı kurumda birçok araştırmaya da imza atan Dr. Nejat Çelik, birçok fakültede de konferanslar veriyor. Çelik, ilköğretim ve orta öğretim öğrencilerine yönelik olarak da çevre ve orman konularında eğitimler veriyor. 2015 yılından beri de “Orman ve Edebiyat” söyleşileri yapmaya devam ediyor. 1997-2017 arası, 20 yılda 220 farklı yerde 12 bini aşkın kişiye ulaştı.
Kitapların hayatının tam merkezinde yer aldığını söyleyen Dr. Nejat Çelik, okumak ve yazmak üzerine şunları söyledi;
“Hayata gelmenin bir amacı ve anlamı olmalı, her insan da nefes alıp verdiği sürece elinden geldiğince çalışıp çabalamalı, zorluklarla mücadele etmeli. Şu fani dünyadan göçüp giderken de, geride kalıcı eserler bırakmalı ki, ilerleme olsun. Kitap yazmak çileli, sabır isteyen uzun bir iştir. Sorumluluğu da bir o kadar çoktur. Mümkün olduğu kadar az hata yapmanız gerekir. Bunun içinde çok büyük konsantrasyon gerekir. Ama en güzeli de kendinize ait kitabınızı elinize aldığınızda hissedilen o duygu, kitap yazılırken çekilen zorluklar, yerini tatlı bir huzura bırakır. Yıllardır aydın bir birey olma bilinciyle hem okurum hem de yazarım.”
