Bakan Eroğlu Uşak'a Geliyor

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, toplu açılış ve temel atma törenlerine katılmak üzere yarın Uşak'a gelecek.

Bakan Eroğlu, Uşak programı kapsamında yarın Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, Orman Genel Müdürlüğü (OGM) ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından Banaz ve Eşme ilçelerinde düzenlenecek toplu açılış ve temel atma törenlerinde 30 milyon lira yatırım bedelli 7 adet tesisin açılışını gerçekleştirecek ve temelini atacak.

İlk olarak Banaz ilçesine gidecek olan Bakan Eroğlu, pazar yerinde düzenlenecek törende DSİ tarafından inşa edilecek Banaz Çayı 1. Kısım Taşkın Koruma tesisi ve Orman Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak tesisin temelini atacak. Daha sonra il merkezine geçecek olan Eroğlu, saat 14.00’te Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenecek toplu temel atma ve açılış merasiminde 3 taşkın koruma tesisi ile Orman Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak tesisin temelini atacak ve Taşyaran Vadisi Tabiat Parkı sosyal tesislerinin açılışını yapacak.

Orman köylülerinin kalkındırılması maksadıyla 10 aileye gelir getirici tür, 10 aileye Orköy sertifikası verecek olan Bakan Eroğlu, saat 16.00’da Eşme ilçesi pazar yerinde düzenlenecek sertifika dağıtım merasiminde 5 aileye gelir getirici tür, 6 aileye Orköy sertifikası verecek.

Kaynak: AA