4 ilde FETÖ operasyonu

ASELSAN'a yönelik gerçekleştirilen FETÖ operasyonunda 4 ilde 86 adreste arama yapıldı. Aramalar sonucunda 84 kişi gözaltına alındı.

4 ilde FETÖ operasyonu
15 Temmuz FETÖ başarısız darbe girişimininin ardından yurt genelinde FETÖ üyelerine ve destekçilerine yönelik operasyonlar devam ediyor. İşte 9 Mart 2017 Perşembe günü FETÖ operasyonları kapsamında gözaltına alınan, bylock kullanan ve tutuklanan kişi sayısı ve FETÖ operasyonları...

ASELSAN'DA FETÖ OPERASYONU

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan edinilen bilgiye göre ASELSAN'da görev yapan toplam 84 kişi hakkında FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü yapılanması içerisinde yer aldıkları iddiası ile silahlı terör örgütü yönetmek veya üyesi olmak suçlarından yürütülen soruşturma kapsamında 4 ilde 86 farklı adreste eş zamanlı arama başlatıldı. Soruşturma kapsamında 84 kişi hakkında gözaltı kararı verildiği bildirildi. 

SİVAS'TA 5 KİŞİ TUTUKLANDI


Sivas merkezli 6 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, örgütün şifreli haberleşme programı 'ByLock'u kullandıkları iddiasıyla adliyeye sevk edilen 8 şüpheliden 5i tutuklandı.

Sivas Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla gözaltına alınan şüphelilerden F.C, A.A, F.K, S.Y, G.O, C.A, M.K. ve H.İ.M. emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden F.C, A.A. ve F.K. adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken diğer 5 kişi tutuklandı.

Başsavcılıkça yürütülen soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, örgütün şifreli haberleşme programı 'ByLock'u kullandıkları öne sürülen, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan memurlara yönelik Sivas merkezli, İstanbul, Kayseri, Samsun, Nevşehir ve Mersin ile Sivasın 6 ilçesinde gerçekleştirilen operasyonda haklarında gözaltı kararı verilen 35 şüpheliden 33ü yakalanmıştı.

Şüphelilerden 6sı ifadelerinin ardından salıverilirken, daha önce adliyeye sevk edilen 5 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış, 5 şüpheli tutuklanmıştı.

Gözaltındaki 9 şüphelinin emniyetteki işlemleri devam ediyor, firari 2 şüphelinin yakalanması için ise çalışmalar sürüyor. 

MUĞLA'DA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ'NE YÖNELİK OPERASYONLARDA 2 KİŞİ TUTUKLANDI

Muğla'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) Sıtkı Koçman Üniversitesi oluşumuna yönelik operasyonda gözaltına alınan 4 kişiden 2'si tutuklandı.

Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınanlardan 4'ünün emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan A.P. ve M.F.G. tutuklandı, 2 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında bir kısmı daha önce ihraç edilen, aralarında öğretim üyeleri ve üniversite personelinin de bulunduğu şüphelilerin adreslerine 2 Mart'ta eş zamanlı operasyon düzenlemiş, 14 kişi gözaltına alınmıştı.

Adliyeye sevk edilen 7 şüpheliden 1'i tutuklanmış 6'sı adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. 3 şüphelinin ise emniyetteki işlemleri sürüyor.