'Sürü Yönetimi Kursu' Sertifika Töreni

Tekirdağ Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Süleymanpaşa Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen sürü yönetimi kursuna katılanlar için sertifika töreni düzenlendi.

Banarlı Mahallesinde bir okulda düzenlenen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşını okunması ile başladı.

Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan sertifika töreninde yaptığı konuşmada, Tekirdağ'ın önemli bir tarım ve hayvancılık şehri olduğunu söyledi.

Hayvancılığın ve tarımın gelişmesi ve modern bir şekilde yapılması için bu tür kursların önemli olduğunu vurgulayan Ceylan, 'Tekirdağ önemli bir tarım ve hayvancılık şehridir. Hayvancılığın ve tarımın gelişmesi ve modern bir tarım hayvancılık yapılması için bu tür eğitimler düzenlenmektedir. Tarım hayvancılık olan yerlerde en iyi verimi alabilmek çok önemli o açıdan bu tür eğitimler çok önemli.'diye konuştu.

Ceylan, vatandaşların kendi topraklarında kalarak orada geçimlerini sağlamalarını ve orada toprakları işlemeleri için hükumetin teşvik ve destek sağladığını ifade ederek şöyle devam etti:

'Bu kurslar hem katılımcılar hemde ülkemizin geleceği ve ekonomisi için önemli. Daha modern daha gelişmiş hayvancılığın burada nasıl olduğunu öğrendikten sonra bunu yapmanız önemli. Katılımcılar arasında kadınların olması da çok önemli. Kadınlarda bu tür kurslara katılarak eşleri ile ailecek modern tarım ve hayvancılık yapılmasında önemli rol oynamaktadır. Hükumetimizin politikaları doğrultusunda biz eğitimleri vatandaşlarımızın ayağına götürüyoruz. Vatandaşlarımızın kendi topraklarında kalarak orada geçimlerini sağlamalarını ve orada toprakları işlemeleri için teşvik sağlıyor destek oluyoruz.'

Hayvanların bakımı, süt sağımı, çobanlık mesleği gibi konularda 10 gün boyunca eğitim alan 40'ı kadın 100 kişiye sertifika verildi.

Törene, Süleymanpaşa Kaymakamı Arslan Yurt, Tekirdağ Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Zekeriya Sarıkoca, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, AK Parti İl Başkanı Cüneyt Yüksel ve kursiyerler katıldı.

Kaynak: AA