Beyoğlu'dan Muradiye'ye Destek

İstanbul Beyoğlu Belediye Başkanı Demircan, İçişleri Bakanlığı'nca görevlendirme yapılan Van'ın Muradiye Belediyesi'nin projelerine destek vermek için ilçeyi ziyaret etti Demircan: ' 'Ülkemizi tek vatan, tek millet, tek bayrak ve tek devlet ülküsü çerçevesinde doğusuyla batısı, kuzeyiyle güneyi arasında fark olmadığını hissettirmek, moral ve motivasyonu yükseltmek ve bölgenin gelişme hızına destek vermek istiyoruz. Milletimizin her bir çakıl taşı fark etmiyor. Bu aşkla buradayız. Öncelikle sosyal, çevresel ve kültürel projeleri değerlendiriyoruz'

Van'ın Muradiye ilçesini ziyaret eden İstanbul Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, 'Ülkemizi tek vatan, tek millet, tek bayrak ve tek devlet ülküsü çerçevesinde doğusuyla batısı, kuzeyiyle güneyi arasında fark olmadığını hissettirmek, moral ve motivasyonu yükseltmek ve bölgenin gelişme hızına destek vermek istiyoruz. Milletimizin her bir çakıl taşı fark etmiyor. Bu aşkla buradayız. Öncelikle sosyal, çevresel ve kültür projeleri değerlendiriyoruz.' dedi.

Başkan Demircan ve beraberindekiler, ilçenin kalkınmasına katkı sağlamak ve projeleri hayata geçirmek amacıyla Muradiye Belediyesi'ni ziyaret etti.

İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararnameyle (KHK) görevlendirilen Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Fatih Çelikel tarafından karşılanan Demircan, ilçenin genel durumuyla ilgili bilgi aldı.

Ardından projelerin hayata geçirileceği alanları gezen Demircan, çarşı merkezinde vatandaşlarla sohbet etti.

Demircan, burada yaptığı açıklamada, Muradiye ve Beyoğlu'nun ilişkisinin 1970'li yıllara dayandığını, o dönemde Muradiye'den İstanbul'a gelen 80 ailenin Beyoğlu'nda ikamet ettiğini anlattı.

2011'de Van'da yaşanan depremde vatandaşın yaralarını sarmak için kente geldiğini anımsatan Demircan, bugün de hükümetin koordinesiyle Muradiye'ye geldiğini aktardı.

Demircan, Beyoğlu Belediyesi'nin tarihin en eski belediyelerden olduğunu, bu kapsamda tecrübelerini paylaşmak isteklerini kaydetti.

Muradiye'de yeni bir hizmet atağının başlatıldığını da vurgulayan Demircan, 'Bizler hayata geçirdiğimiz ve başarılı olduğumuz projelerin neler olduğu üzerinden burada nelerin yapılması gerektiğiyle ilgili geldik. Ama gördüğümüz kadarıyla kaymakamımız son derece işine bağlıdır. Görevlendirme yapıldıktan sonra da işini aşkla yapıyor. Bölgenin verimlilik haritasını da ortaya koymuş.' dedi.

- 'Elimizden gelen tüm desteği sağlayacağız'

Gençlerin batı illeriyle kaynaşması noktasında çalışma yürüteceklerini ifade eden Demircan, şöyle devam etti:

'Ülkemizi tek vatan, tek millet, tek bayrak ve tek devlet ülküsü çerçevesinde doğusuyla batısı, kuzeyiyle güneyi arasında fark olmadığını hissettirmek, moral ve motivasyonu yükseltmek ve bölgenin gelişme hızına destek vermek istiyoruz. Milletimizin her bir çakıl taşı fark etmiyor. Bu aşkla buradayız. Öncelikle sosyal, çevresel ve kültürel projeleri değerlendiriyoruz. Bunun yol haritası hazır. Ekiplerim daha önce gelmişlerdi, bu ikinci gelişimiz. Çağrıldığımız her yere gitmeye çalışıyoruz. Van'la da kader birliğimiz var. Burada yapılacak en önemli şey yolları düzenlemek ve temizliği ikame etmektir. Temizlik medeniyettir. Vanlı gençleri de Beyoğlu'nda ağırlamayı istiyoruz. İlk olarak şelalenin ve ilçede pazar yerinin projelendirilmesini sağlayacağız. Elimizden gelen tüm destekleri sağlayacağız. Eldeki ekip ve ekipmanı doğru bir yatırıma dönüştürmek en önemli hedefimizdir.'

- 'İlçemiz projelere doyacak'

Çelikel de Beyoğlu Belediyesi'nin tecrübelerinden faydalanacaklarını kaydetti.

İlçede hayata geçirilecek hizmetlerin projelerinin hazırlandığını ifade eden Çelikel, 'İnşallah projeleri Başkan Demircan'ın destekleriyle hayata geçireceğiz. Acele ederek ve insanımızın yıllardır alamadığı ve mahrum bırakıldığı hizmeti doğru şekilde gerçekleştirmek istiyoruz. Batıyla doğu arasındaki o gönül köprüsü ve muhabbeti de sağlam bir şekilde kurmak istiyoruz. Buradan çocuklarımızı, kadınlarımızı ve ailelerimizi İstanbul'a gönderip, oradan da misafirlerimizi burada ağırlayacağız.' diye konuştu.

Çelikel, insanların meselelere bakış açısındaki algıyı ortadan kaldırmak istediklerini, bu kapsamda da devletin verdiği görevi en iyi şekilde yapacaklarını aktardı.

Mehmet Fatih Çelikel, 'İnsanlarımızın daha iyi yol ve sokaklarda yürümeye, daha temiz su içmeye, sosyal parklara ve daha güzel belediye hizmetlerine ihtiyacı var. Maalesef insanımızın bu hizmetlerden mahrum kaldığını gördük. İnşallah bu açığı en kısa zamanda kapatacağız. İlçemiz projelere doyacak.' dedi.

Demircan ve beraberindekiler, Muradiye Şelalesi'ni gezdikten sonra ilçeden ayrıldı.

Kaynak: AA