Osmaniye'de Deprem Tatbikatı

Osmaniye'de, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ile Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü üyeleri tarafından afet ve acil durum tatbikatı yapıldı.

Osmaniye Şehit Binbaşı Adil Karagöz Anadolu Lisesinde, 'Türkiye Afet Müdahale Planı' kapsamında düzenlenen tatbikat öncesinde öğrencilere deprem semineri verildi.

Tatbikatın ilk aşamasında senaryo gereği okulda deprem alarmı verilerek öğrencilerin tahliye edilmesi sağlandı.

Okulun üç ve dördüncü katlarında yaralı iki öğrencinin mahsur kaldığı ihbarı üzerine olay yerine ambulans, itfaiye, polis, UMKE, AFAD ile Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü ekipleri sevk edildi. Ekipler, binada mahsur kalan yaralı öğrenciyi, sedye yardımıyla tahliye etti.

Olay yerinde hazır bekleyen UMKE ekibinin ilk müdahalesinin ardından yaralı öğrenci, ambulansla hastaneye götürüldü. Daha sonra ekipler binada mahsur kalan başka bir yaralıyı sırtında indirdi.

Deprem tatbikatının ardından itfaiye ekipleri tarafından yangın söndürme tatbikatı yapıldı.

Bu arada, tatbikatları merakla izleyen öğrenciler, ekipleri alkışlayarak moral verdi.

Tatbikat sonrasında gazetecilere açıklama yapan AFAD Şube Müdürü Remzi Bikir, “Okullarımızdan gelen talepler üzerine yangın, sel, doğal afetlere yönelik bilgilendirmelere ve eğitimler yapmaktayız. Bugün de bu okulumuzda öğrencilerimizi bilgilendirmek için eğitim ve tatbikat yaptık.' dedi.

Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü eğitmeni Yücel Erdoğan ise tatbikatın başarıyla yapıldığını aktardı.

Kaynak: AA