'Sertab'ın Oda Projesi' Tanıtıldı

Şarkıcı Erener: 'Sesim, soluğum olduğu sürece şarkı söylemeye devam edeceğim ve müzikten başka sevdiğim hiçbir şey yok'.

Türk pop müziğinin ünlü isimlerinden şarkıcı Sertab Erener, 'Sertab'ın Oda Projesi' kapsamında, hit şarkılarını akustik yorumlayacak.

Sarıyer Atatürk Oto Sanayi Sitesi'nde düzenlenen basın toplantısına katılan Erener, Kerki Production ve Solfej Organizasyon'un düzenlediği projede 25 yıllık kariyerindeki hit şarkılarını seslendireceğini söyledi.

Erener, bugüne kadarki sanat hayatının verimli geçtiğini belirterek, 'Bol albümlü, şarkılı, üretmeli ve bol çalışmalı 25 yıl, benim için gayet güzel geçti. Sesim, soluğum olduğu sürece şarkı söylemeye devam edeceğim. Müzikten başka sevdiğim hiçbir şey yok.' dedi.

Projede yer alan şarkıların düzenlemelerini Çağrı Sertel'in gerçekleştirdiğini kaydeden Erener, şöyle devam etti:

'Müzisyen arkadaşım Sertel, bir kompozisyon mezunudur. Normalde keyboard çalıyor ama kendi albümlerini de kaydediyor şimdi. O bütün şarkıları bu kentetle yazdı ve kentetle beraber piyano çalıyor. Böyle olunca da biz projeye oda müziği dedik. Aslında bir odada yapılacak müzik ama aynı zamanda oda müziği diye bir tür de vardır klasik müzikte. İkisini de anlatan bir şey olacağı için adını 'Sertab'ın Oda Projesi' koyduk.'

- 'Sokak müzisyenleriyle ilgili festival düzenleyeceğiz'

Sertab Erener, sokak müzisyenleriyle ilgili bir festival düzenlemek istediklerinin de altını çizerek, 'Bu yıl başarırsak nisan veya mayıs gibi yapacağız. Dünyada sokak müzisyenliğiyle başlayıp, şu an ünlenmiş çok iyi müzisyenler var. Onlardan bir kaçını keşke İstanbul'a getirebilsek ve hep birlikte müzik yapabilsek diye düşündüm.' ifadelerini kullandı.

Proje çerçevesinde gerçekleşecek konserlerde Erener'e, piyanoda Sertel'in yanı sıra kemanda Deniz İbrahimoğlu ile Vugav Kurbanoz, viyolonselde Yılmaz Bişer, kontrbasta ise Volkan Hürsever eşlik edecek.

Ünlü sanatçı konserlerinde 'Yalnızlık', 'Dargın Değilim', 'Aldırma', 'Zor Kadın', 'Yeni', 'Kumsalda', 'Mecbursun' ve 'İstanbul' isimli şarkılarının da yer aldığı bir repertuvarı yorumlayacak.

Bursa Merinos Kültür Merkezi'nde 11 Mart'ta hayranlarıyla buluşacak olan Erener, 14 Mart'ta Ankara Meb Şura'da, 18 Mart'ta İstanbul Tim Show Center'da, 22 Nisan'da ise İzmir Adnan Saygun Konser Salonu'nda sahne alacak.
Kaynak: AA